Akkoord over 450 woningen in Dever Zuid/Geestwater

Hans Al van Woningstichting Stek (l), Heleen Aarts van vastgoedontwikkelaar Amsvest (m) en wethouder Jeanet van der Laan tekenen de samenwerkingsovereenkomst voor Dever-Zuid/Geestwater.

Lisse – De gemeente Lisse heeft met Woonstichting Stek en vastgoedontwikkelaar Amvest een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de nieuwe wijk Dever-Zuid/Geestwater. Het doel is om een duurzame wijk met 450 woningen en een park te realiseren.

Nu de afspraken voor de ontwikkeling zijn vastgelegd, wordt de komende periode gewerkt aan een stedenbouwkundig en beeldkwaliteitsplan. Er zijn enkele ontwerpbureaus uitgenodigd om hieraan mee te doen, waarvan er uiteindelijk één wordt geselecteerd.

Omwonenden en de toekomstige bewoners van de wijk worden via een participatietraject bij de realisatie betrokken. De planning is dat het de gemeenteraad het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitsplan in de tweede helft van 2021 vaststelt.

Wethouder Jeanet van der Laan is blij dat er vaart komt in de ontwikkeling van Dever-Zuid/Geestwater. ‘We hebben de woningen in Lisse hard nodig en we willen daarmee ook de doorstroming op de woningmarkt stimuleren. Er wordt al vele jaren over de nieuwe wijk gepraat, maar we willen nu echt, samen met Stek en Amvest, vaart maken om Lisse nog mooier te maken.’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in