foto PB

Hillegom – De Aldi heeft een verzoek ingediend om aan de Weerlaan 1 een vestiging te hebben. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

Wethouder Karin Hoekstra liet dit donderdagavond weten naar aanleiding van vragen door raadslid Ria Heemskerk (Bloeiend Hillegom). Het formele collegebesluit moet nog genomen worden, maar de uitkomst is nu al duidelijk.

Hoekstra verwees naar de regels uit de detailhandelsvisie: ,,We willen de detailhandel geconcentreerd hebben in de Hoofdstraat, zodat er geen leegstand komt. Ook willen we de supermarkten in de Hoofdstraat: die zorgen voor aantrekkende werking. Deze aanvraag past niet in de detailhandelsvisie.’’

2 REACTIES

  1. Mooi verhaal, maar bij een supermarkt moet je nu eenmaal dichtbij kunnen parkeren, laat maar eens zien waar dat kan in de Hoofdstraat.
    Zolang daar geen mogelijkheden voor zijn krijg je nooit een grote supermarkt in de Hoofdstraat. Dat was de reden dat indertijd de Albert Hein en de Dekamarkt uit de Hoofdstraat zijn vertrokken maar dat was voor de tijd van mevrouw Hoekstra.

  2. Daar is tenminste parkeerruimte. Je hebt best kans dat de Aldi zijn filiaal in Hillegom nu helemaal gaat sluiten i.v.m. tekort aan klanten die toch graag met de auto willen komen en deze niet goed kwijt kunnen bij de huidige locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in