Hillegom – Verschillende thema’s werden afgelopen donderdagavond besproken bij de algemene beschouwingen in Hillegom. Vooral de punten wonen en de huidige energiearmoede speelden een hoofdrol in het debat. 

Tijdens de algemene beschouwingen vergadert de gemeenteraad over de begroting en de nieuw gepresenteerde plannen van het college van B&W. Over het algemeen heerste tevredenheid over de opgestelde begroting. Wel gaven de partijen unaniem aan de Hillegommers, die op dit moment door de energiecrisis in nood zitten, een extra financieel steuntje in de rug te willen geven. Daarnaast werd door GroenLinks fractieleider Hilde de Hoog- Ferwerda het idee voor een schoolontbijt of lunch geopperd, een idee wat onder andere door de BBH werd gesteund. Volgens BBH-raadslid Mike Roelofs zouden sommige kinderen bijna omvallen van de honger op school. 

Op het gebied van wonen vroegen de raadsleden zich af of het niet allemaal wat sneller kan. Vooral de verandering van Hillegomse bedrijventerreinen in nieuwbouwwijken en de bouw van meer sociale huur werden hierbij genoemd. Naast wonen en energie kwamen ook de onderwerpen buitenspelen, verenigingsleven en veiligheid aan bod. 

Besluiten over de voorstellen die tijdens de algemene beschouwingen zijn genoemd en waar een motie voor wordt ingediend, worden in de raadsvergadering van 3 november genomen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in