Noordwijk – Alle gemeentelijke belastingen stijgen volgend jaar met 1,7%.

Vanwege de afschaffing van de precarioheffing (een belasting op kabels en leidingen) stijgen echter wel de tarieven voor de OZB. Wethouder Roberto ter Hark liet donderdagavond tijdens een raadsvergadering weten, dat de OZB-opbrengsten met 23,6% zullen stijgen.

Tijdens zijn presentatie van de begroting voor de periode 2022 – 2025 liet Ter Hark weten, dat er ook financiële ruimte is voor nieuw beleid. Dan gaat het onder meer om een opleidingsbudget voor het nieuwe college van burgemeester en wethouders (25.000 euro), dat volgend jaar begint en 15.000 euro voor het beheer en onderhoud van een openbaar toilet. Ook wordt jaarlijks 5.000 euro opzij gelegd voor buurtinitiatieven en reserveert de gemeente 400.000 voor de ‘uitvoering van de kuuroordstatus’.

5 REACTIES

  1. . Waarom zo hoog percentage van 23.6 % nu de huizenmarkt explosief is gestegen, was een lager percentage eerlijker, maar ja de doorsnee Noordwijker gaat het weer betalen. Wat gul, voor de buurt activiteiten is er totaal 5000,- euro beschikbaar maar voor Kuuroord Noordwijk wordt 400.00,- euro uitgetrokken. Wie profiteren hiervan m.i. niet de doorsnee Noordwijker maar de hotels e.d.
    daar moet het ook vandaan komen omdat zij het kunnen doorberekenen aan hun klanten.

    Kortom 8 miljoen weggooien (Bronsgeest) + nog ? miljoen ( Offem) hoog tijd voor cursus rekenen en doelmatig omgaan met financiën.

  2. De jaarlijkse verhoging van de gemeentelijke belastingen is een automatisme.
    Noordwijk heeft bij de begrotingen een positief saldo gerealiseerd. Dat geld kunnen ze ook terugstorten aan de burger.

  3. Was uitgebreid in het nieuws,.was compensatie voor vervallen opbrengsten van precariorechten kabels en leidingen in de grond. Echter raakt deze forse verhoging geen marge over voor als er maar iets zal tegenvallen. Door alles tot op de cent berekend en gecompenseerd zonder enige marge ten gunste voor de burger als goede wil geeft ook geen signaal van betrokkenheid m.b.t. de kloof tussen overheid en burgers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in