Noordwijk – Het versneld vervangen van de straatverlichting door LED-verlichting leidt niet automatisch tot verduurzaming. Bovendien gaat het veel geld kosten.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten als reactie op een door de gemeenteraad aangenomen voorstel om die vervanging te onderzoeken. Het sneller vervangen van die lampen gaat 470.000 euro kosten, zo wijst onderzoek uit.

Bovendien zouden de huidige lampen al vrij energiezuinig zijn. De eventuele CO2-besparing van nieuwe LED-lampen zou grotendeels weer worden opgeheven, omdat al die vervangende lampen ook moeten worden afgevoerd en vernietigd. Overigens zal de gemeente in 2029 sowieso alle straatlampen met LED-verlichting hebben.

3 REACTIES

  1. Een lampje vervangen kost zonder arbeid 2,50 een led armatuur kost over de honderd eur en die man moet uit Alkmaar komen .We zijn weer lekker bezich.Mag weer wat kosten .

  2. En moeten ze in 2029 dan niet worden afgevoerd en vernietigd? Zeg dan gewoon dat een leefbaarder klimaat voor je kinderen je geen geld waard is!

  3. Weet je wat een accu maken aan co 2 kost en dan niet tevergeten dat daar kinderen voor gebruikt worden er is nu al een stroom tekort open haarden mogen branden inDuisland krijgen de mensen subsidie asl ze op gas gaan .Leg mijn dat maar eens uit nou je red de wereld niet met ledverlichting .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in