Noordwijk – Netbeheerder Alliander wil een lening van 4,5 miljoen euro afsluiten bij de gemeente Noordwijk. Voor dat geld krijgt de gemeente een renteopbrengst van zo’n 75.000 euro. Maar Noordwijk moet die 4,5 miljoen euro zelf ook lenen. De rente hiervoor is echter laag en dus zou de gemeente hier geld aan over moeten houden. Maar als in de toekomst de rente stijgt kan dit tot aanzienlijke kosten leiden. Een KPMG-onderzoek, dat in opdracht van de gemeente Leiden is uitgevoerd, geeft aan, dat het verstrekken van een lening aan Alliander naar verwachting een voordeel voor de gemeenten oplevert. De gemeenteraad moet hier een oordeel over geven.

5 REACTIES

  1. Gemeente moet geen bank gaan spelen, maar aan professionals overlaten, denk aan het IJSLAND avontuur van de provincie Noord-Holland, en de lease-contracten vanuit het verleden, je moet geen geld gaan lenen om te gaan beleggen, Laat Alliander het geld maar gaan lenen bij een commerciële bank, Rendement en Risico heeft alles met elkaar te maken. Ook KPMG heeft niet altijd gelijk! Verwachting is geen zekerheid……….

  2. Ze zijn nu zelfs zo naast hun schoenen gaan lopen dat ze financieringen verstrekken. Laten ze van dat belastinggeld bitcoins kopen, iedereen weet welke er 5x over de kop gaan.. dan kunnen onze lasten zelfs naar beneden.

  3. Als de gemeenteraad zich aan het vervelen is en niks om handen heeft ga dan geen
    onzin uithalen met een ander zijn geld maar ga je bezig houden met het zorgen dat
    alle inwoners van Noordwijk een fatsoenlijk dak boven hun hoofd krijgen, dan bedoel
    ik niet de nieuw te bouwen huizen op het Bavo terrein met prijzen vanaf 470.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in