Foto Rose Marie Keijzer

Voorhout – Het lijkt erop dat de gemeente Teylingen niet de nieuwe eigenaar zal worden van de oude Plus-locatie aan de Herenstraat in Voorhout.

Wethouder Heleen Hooij (Trilokaal) maakte dinsdag tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte bekend dat er op dit moment nog twee kandidaten zijn voor de overname van de oude Plus-locatie. Omdat de huidige eigenaar het gebied ‘schoon’ aan de kopende partij wil opleveren heeft hij de parkeerplaatsen op de locatie afgesloten met een slagboom, zo liet Hooij weten. Dit heeft geleid tot veel parkeeroverlast in de omliggende straten, omdat bewoners van deze straten en winkelend publiek veel gebruik maakten van de parkeerplaatsen op het oude Plus-terrein. Bewoners trokken daarom al eerder bij de gemeente aan de bel om het parkeerprobleem in het centrum van Voorhout op te lossen. Doordat de gemeente waarschijnlijk naast de aankoop van de oude Plus-locatie grijpt, zal dit probleem dus blijven bestaan.

De gemeente Teylingen heeft eerder geprobeerd om de oude Plus-locatie aan te kopen om het centrum van Voorhout verder te kunnen ontwikkelen. Er werden vanuit de politiek zelfs al ideeën geopperd voor deze locatie, zoals woningbouw en de bouw van een multifunctionele accommodatie, gecombineerd met parkeerruimte. Een taxatie gaf aan dat het huidige pand met de parkeerplaatsen ruim 8 ton waard zou zijn, maar een latere taxatie viel bijna de helft lager uit. Dit zou het gevolg zijn van een grote waardedaling van oude winkelpanden, onder andere als gevolg van de coronacrisis. Door dit grote verschil stokten de gesprekken tussen de gemeente en de huidige eigenaar. Naar nu blijkt zijn er dus twee andere kandidaten die het pand en de parkeerplaatsen willen kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in