Angst voor overlast bij ruïne van Teylingen

Voorhout – Omwonenden van de Ruïne van Teylingen in het buurtschap Teijlingen in Voorhout en enkele fracties in de Teylingse gemeenteraad maken zich zorgen over overlast wanneer er nieuwe activiteiten komen in en bij de ruïne.

Bewoners van de Teylingerlaan zijn bang dat er bij grootschalige activiteiten in of bij de ruïne teveel bezoekers komen zodat er verkeers- en parkeerproblemen gaan ontstaan. Volgens hen is de huidige infrastructuur niet berekend op de komst van veel bezoekers aan de ruïne. De bewoners worden hierin gesteund door enkele fracties in de raad. CDA-raadslid Sybrinne de Vries riep het college op om geen kermis te maken van de ruïne.

De gemeente ontwikkelt momenteel plannen voor het intensiever gebruiken van de Ruïne van Teylingen. D66 is daarbij voorstander van een kleinschalige op cultuur gerichte ontwikkeling voor de eigen inwoners van Teylingen, zo liet raadslid Edith Alkemade weten. Volgens Paul Witteman (PvdA) ziet ook zijn partij “echt grote ontwikkelingen” niet zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in