Foto Tiny van der Zwan

Noordwijk – De toestroom aan zonaanbiddende strandgangers leidt tot grote bezorgdheid bij de politieke partij PUUR.

Fractievoorzitter Taetske Visser roept het college op om op te treden: “In het afgelopen weekend is Noordwijk bezocht door veel strandbezoekers. Zoals wij begrijpen van inwoners heeft dit helaas ook overlast met zich meegebracht zoals onveilige en ongewenste situaties. Deze voorspelde topdrukte leidde tot situaties als parkeren op onveilige plekken, waardoor doorgang van hulpdiensten werd belemmerd, parkeren in natura 2000 gebieden, toename van zwerfafval, onveilige situaties op het strand en in zee en een tekort aan sanitaire voorzieningen met wildplassen als gevolg.”

De politieke partij wil weten, welke voorbereidingen B&W getroffen hebben om deze situaties te voorkomen. En of het college werkt volgens vooraf uitgewerkte scenario’s of dat het “We-zien-wel-scenario” is gebruikt. Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.

2 REACTIES

  1. NU niet meer, mensen zijn al “strandmoe” paar keer een topdrukte gehad, we wonen in een badplaats, wij kunnen op de fiets of lopen naar het strand, wil niet zeggen dat parkeren in duin ok is! Afgelopen weekend op de fiets naar de Noord gefietst, heerlijk ontspannen daar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in