Noordwijk – Wethouder Theo Alkemade moet zijn huiswerk beter doen, waar het gaat om de bouwplannen voor twee villa’s op het perceel Prins Hendrikweg 17.

Het huidige pand wordt nu antikraak bewoond, maar is in vervallen staat. Het boezemt ook angst in bij raadslid Van Haaster (CDA): ,,Dit is de schandplek voor de wijk. Je moet het (laten vervallen van een woning, red.) niet belonen met twee woningen, maar je moet dit wel oplossen. Laat ze de rommel opruimen; het is een bende en een lugubere boel. Je wilt er ’s nachts niet gevonden worden.’’

De wethouder wilde een besluit overlaten aan de raad of er wel of geen twee nieuwe villa’s mogen komen. Maar de raadsleden wilden donderdagavond eerst meer informatie hebben. De wethouder gaat hier voor zorgen.

6 REACTIES

  1. Weet je wat schandplekken zijn Al die dure villa’s en de gewone arbeider
    Kan geen huis kopen dat is pas schande .laat ze op de Prins Hendrik weg ook maar eens zien wat er loos is .Er zijn in het dorp nog wel meer schandplekken kijk maar aan de Herenweg maar daar hoor je niemand over.

  2. Ja sure angst.. Een gemeenteraad die doof en blind is voor argumentatie van burgers van belangrijkere zaken is pas beangstigend. De meeste Noordwijkers (en van daarbuiten) komen niet eens bij dit pand, dit bericht is enkel bedoeld om het in de spotlight te zetten in de hoop dat meerderen er iets van gaan vinden. Die van Haaster woont in de Zilk, dat moet hij hier nou helemaal op deze afgelegen plek zich zogenaamd gaat lopen ergeren is slechts toneelspelen en nog bang doen ook? Het is ook wel opvallend dat die Alkemade het steeds op antikraakpanden heeft gemunt, lekker makkelijk doelwit.

    • Mooi verwoord,ik denk sowieso alleen de direct aangrenzende buren hinder door overlast kunnen ondervinden , en ik kan uit ervaring spreken,dat doen ze niet…

  3. Angst voor een vervallen pand ? hoe gek wil je het noemen,ik rijd er elke dag langs en je moet wel heel goed kijken om het huis te kunnen zien.Ik kan mij ook voorstellen dat de huidige eigenaar het laat versloffen om een vergunning te krijgen voor de bouw van twee woningen (als wisselgeld)
    misschien niet netjes maar zo werkt het nu eenmaal.Niet geschoten is altijd mis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in