Antonius wint Gouden Gaffel

beeld Rose Marie Keijzer

Warmond – De Gouden Gaffel hangt vanaf nu voor een jaar aan de wand bij Nico Persoon. Hij won met zijn historische platbodem Antonius de Gouden Gaffelwedstrijden op de Kagerplassen. Tweede en derde werden Gerbrand Meijer en Hilbert Teeuwen met hun schepen Lytse en Twee Gebroeders.

Het was dit jaar vanwege corona geen publieksevenement. Daarnaast werd de beurtveerrace vervangen door twee hardzeilwedstrijden omdat tijdens de beurtveer de 1,5 meter niet te garanderen was. De wedstrijden startten dit jaar bij uitzondering vanaf Koudenhoorn omdat op die plek de coronaregels het best konden worden nageleefd. De Warmondse vrijwilligers die de wedstrijden organiseren, hebben ampel overlegd over het doorgaan ervan. Omdat zo ongeveer alles anders dan anders moest, werden eerst potentiële deelnemers gepolst om te kijken of zij het zagen zitten en of ze ideeën hadden om de wedstrijden corona-veilig te laten verlopen. Daarna volgde overleg met de gemeente en de veiligheidsregio.

Alles werd wel een beetje minder gezellig door de afwezigheid van publiek, de strenge maatregelen en het vervallen van dingen als de gemeenschappelijke barbecue. Maar de schippers en bemanningen hadden er erg veel zin in. Voor velen van hen was het namelijk de enige wedstrijd dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in