Noordwijk – Een plan om tussen Binnenweg 13 en 19 zeven appartementen te bouwen, krijgt steun van het college van burgemeester en wethouders.

Wel verbindt het college hier voorwaarden aan. Er mag bijvoorbeeld niet één grote bouwmassa ontstaan en de buren moeten recht van overpad houden bij de aan te leggen ontsluiting van het parkeerterrein. Bevoorrading moet onder voorwaarden plaatsvinden via de Hoofdstraat. Het bouwplan moet daarnaast ‘meer aansluiting’ vinden bij de karakteristiek en identiteit van de omgeving. Ook moet de initiatiefnemer rekening houden met de prijsvaststelling van de appartementen: minimaal 30% sociale huur (tot 737 euro per maand), minimaal 15% middeldure huur (tussen 737 en 1.000 euro) en minimaal 25% middeldure koop (tot 325.000 euro).

Pas wanneer de initiatiefnemer aan die voorwaarden heeft voldaan, wordt het bouwplan in procedure gebracht.

7 REACTIES

  1. Over sociale woning bouw doen ze jaren en een paar hokken neer zetten in een straat waar een fietser nog niet door kan is het zo beslist .Is hier soms spraken van een betje vriendjes politiek .

    • Hier stonden voorheen al oude huizen, kun je wel in archieven vinden. De vraag is of er bij deze nieuwbouw ook zelfvoorzienende parkeerplaatsen moeten komen.

  2. Parkeerplaatsen in de parkeerkelder van de Vomar, vlg mij is de eigenaar van de kelder ook de intiatiefnemer…..

  3. Als bewoner ben ik hier niet blij mee het is al een smal straatje en komen dan helemaal in het donker te zitten
    Parkeren onder de Vomar daar geloof ik niet in iedereen wil zijn auto vlak bij huis hebben
    Met de nieuwe bewoners in de nieuwbouw van Schreuder is de parkeerdruk hier al weer behoorlijk toegenomen.

  4. Heel mooi project op de meest ideale locatie, bouw dat maar snel vol met betaalbare woningen voor de sociaal minder bedeelde mensen. Dat brengt direct ook wat leuke inwoners diversiteit mee, goed voor de dynamiek in de straat. Ook mensen met een kleine beurs mogen dicht bij de zee kunnen wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in