Locatie De Waaier, achter de Matthiaskerk (Foto: Rose Marie Keijzer)

Warmond – Het appartementengebouw dat gebouwd gaat worden aan het Leerpad in Warmond waar voorheen basisschool De Waaier stond, krijgt waarschijnlijk dezelfde naam als de voormalige school.

De gemeente Teylingen en woonstichting Stek hebben de eerste plannen gepresenteerd voor de nieuwe invulling van het gebied waar voorheen De Waaier stond. Die plannen bestaan uit drie onderdelen: de bouw van een wooncomplex met zestien appartementen, het herstel van de oude kerketuin nabij de rooms-katholieke Sint Matthiaskerk, en eventueel het herstellen en doortrekken van het historische pad tussen de Herenweg en de Oude Dam. Stek heeft een eerste tekening gemaakt van het te realiseren appartementengebouw. Het gebouw zal bestaan uit zestien appartementen in de sociale sector, die volgens de huidige plannen bestemd zijn voor jongeren en ouderen. Dat gebouw zal, net als de voormalige school, de naam De Waaier krijgen. De andere helft van het betreffende gebied zal groen ingericht worden, waarbij het de bedoeling is dat dit gaat aansluiten bij de naastgelegen kerketuin achter de Sint Matthiaskerk. Daarbij zal ook worden getracht om het historische pad te herstellen dat vroeger tussen de Herenweg en de Oude Dam liep. Dat zal dan langs de huidige sporthal worden aangelegd.

Als de plannen verder zijn uitgewerkt en de vergunningen zijn verkregen, is het de bedoeling dat in 2023 wordt gestart met de uitvoering. De appartementen zouden dan in 2024 in gebruik kunnen worden genomen.    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in