Noordwijk – Agrariërs in het buitengebied mogen hun oude panden gebruiken om daar arbeidsmigranten te huisvesten.

Met dit voorstel komt wethouder Theo Alkemade binnenkort naar de gemeenteraad. Het moet volgens hem gaan over ‘agrarische, niet gebruikte panden in het buitengebied’.

In de hele regio is er een groot tekort aan slaapplekken voor arbeidsmigranten.

6 REACTIES

  1. Doe de asielzoekers maar in de oude bollenschuren, of doe ze in het huis van Theo Alkemade,
    deze arbeidsmigranten zijn hardwerkende mensen die verdienen het niet om ook nog eens
    uitgeknepen te worden wat huisvesting betreft door een bollenboer, ze verdienen al erg weinig bij
    een bollenboer. Dit speelt al jaren dus kom niet met slechte oplossingen !

  2. Wat heeft die Alkemade toch mooie ideeën ga zelf in zo’n bollen schuur zitten waar jaren lan vergif is gebruikt en geef die villa, waar jij in zit maar aan die hard werkend mensen .Jullie doen alles voor het geld mensen tellen niet in jullie ogen een zogenaamde christelijke partij als het om geld gaat gaat alles overboord .Jullie daar op dat gemeente huis maken zich drukker over arbeid migranten dan over je eigen bevolking .In Noordwijk ik weet wel als je mensen hier na toe haal moet je er ook voor zorgen maar die zorg plicht heb je ook voor je eigen mensen en dat missen we bij deze gemeente ja miljoenen uit geven waar de gewone man niets aan heeft daar zijn jullie goed in .

  3. Uiteraard moet zo’n ‘schuur’ wel aan bepaàlde bouweisen voldoen voordat er iemand mag wonen. Eerst trad de omgevingsdienst streng op op zulke bewoning en straks mag het opeens wél? “arbeidsimmigrant” heeft in tegenstelling tot een lokale starter een tijdelijk karakter. En toch raak je dan een grijs gebied waarom er voor lokale starters geen woningen worden gerealiseerd. Op plekken waar ze niet op iemands privé erf zitten zou eerder een mogelijkheid voor starters kunnen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in