foto PB

Noordwijk – Heel wat mensen in de gemeente Noordwijk leven in, of op de rand van armoede.

Dat blijkt uit de armoedemonitor van onderzoeksbureau KWIZ. Het gaat in totaal om 925 huishoudens, die een inkomen hebben van minder dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Hierbij zijn 431 inwonende kinderen betrokken.

Een deel van de minimahuishoudens maakt gebruik van ondersteuningsvragen: 28% heeft één of meerdere Wmo-voorzieningen, 10% is in beeld bij de schulddienstverlening en 6% van de minimagezinnen heeft één of meerdere kinderen met een voorziening vanuit Jeugdwet. In Noordwijkerhout (5%) ligt het aandeel minima hoger dan in Noordwijk (4%) en De Zilk (3%).

6 REACTIES

  • Beste Willem,

   Fijn dat u deze gezinnen wilt helpen! Ik ben vanuit de gemeente bezig met dit vraagstuk en zou hier graag met u over in gesprek gaan. Als u dat op prijs stelt kunt u mij bereiken via [email protected].

   Met vriendelijke groet,
   Arjan Kersten

 1. Hoi Willem,

  Zou ik ook willen. Met name voor de kids.

  Volgend jaar stop ik met werken. Mooi doel om deze gezinnen te ondersteunen.

  • Beste Hans,

   Het zou geweldig zijn als u hieraan een bijdrage kunt geven. Graag ga ik hierover nader met u in gesprek. Als u hierop prijs stelt kunt u mij even mailen via [email protected].

   Met vriendelijke groet,
   Arjan Kersten

 2. De gemeente Noordwijk blijkt zo rijk te zijn die moeten toch deze mensen kunnen helpen .Het is geen wonder dat er armoede is alles gaat maar om hoog en voor wat allerlei projecten die goud geld kosten .En voor wie voor die lui die in het weekend een dag naar strand komen alleen al aan parkeer platen en een boulevard die miljoen kost .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in