Astrid Warmerdam stapt uit PUUR

(Foto Frans van Steijn)

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Astrid Warmerdam verlaat de fractie van PUUR. In een verklaring zegt zij PUUR en haar standpunten nog steeds een warm hart toe te dragen.

Warmerdam stapte eind 2018 over van het CDA naar PUUR. Al snel na de verkiezingen ervoer zij dat de samenwerking binnen de fractie stroef verliep en dat zij haar standpunten onvoldoende naar voren kon brengen, zo meldt Warmerdam. Ze wil een nieuwe partij oprichten “waarin wel de belangen van de vier kernen van onze gemeente op een positieve, constructieve  en vooral ook gelijkwaardige wijze worden behartigd”. Ze blijft vooralsnog raadslid.

Ook PUUR meldt dat de wegen van raadslid Astrid Warmerdam en de partij zich scheiden.  Na ampel beraad is gebleken dat dit voor beide partijen de beste route voor de toekomst is, aldus PUUR.

5 REACTIES

 1. Weer een politicus die kiest voor eigen belang en totaal maling heeft aan de kiezers die op Puur en dus ook op haar hebben gestemd.
  Als je het niet meer naar je zin hebt stap dan op. Maar het pluche zit natuurlijk wel lekker zacht. Wat is de volgende stap? Aansluiting bij Lijst Salman ?
  Het is dit soort politici die er voor zorgen dat de burgers de belangstelling voor politiek kwijtraken en niet meer gaan stemmen. Kiezersbedrog !

 2. Helemaal mee eens, het is net als in de landelijke politiek, kies dan voor ėėn van de vele zittende partijen, keuze genoeg zou ik zeggen, draagvlak onder de kiezers wordt steeds minder op deze manier, deze mensen denken van zichzelf dat ze alle zelfbenoemde problemen op kunnen lossen, eendracht maakt macht dan pas kan je iets betekenen binnen de politiek, we moeten af van al die splintergroeperingen.

 3. Beetje jammer Piet, wat heeft Lijst Salman hier nu mee te maken?
  Volgens mij kwam ze van het CDA en heeft PUUR om stemmen uit Noordwijkerhout te halen haar zelf binnen gehaald?!!!

 4. Fritzie ik gebruikte Lijst Salman als metafoor voor de coalitie.
  Het zal mij niet verbazen als Warmerdam als één persoon fractie begint en dan ziet dat dat niet werkt en zich vervolgens aansluit bij een van de coalitiepartijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in