ATC betaalt 150.000 euro

Noordwijk – Een faillissement van All Traffic Care (ATC) is voorlopig voorkomen. Deze vrijwilligersorganisatie zorgt onder meer voor verkeerscoördinatie van evenementen en het beheren van het parkeerterrein aan de Langevelderslag.

De gemeente Noordwijk wilde ATC een extra pachtbedrag laten betalen voor het parkeerterrein, maar het ATC-bestuur dreigde met het opheffen van de stichting. Na een gesprek met wethouder Ter Hark zijn beide partijen er uit gekomen. ATC betaalt 150.000 euro (ex btw) als huurbedrag over de periode tussen 1 januari 2019 en 1 april 2020.

ATC zal dit geld in termijnen overdragen. Door het wegvallen van het grootste gedeelte van haar inkomsten, onder andere vanwege de coronacrisis, heeft ATC namelijk een liquiditeitsprobleem. Mocht ATC het volledige bedrag niet kunnen betalen, dan is ‘betaling in natura’ eventueel mogelijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van de inzet van mensen van ATC. De gemeente zal daarom voortaan weer opdrachten voor verkeersbegeleiding geven aan ATC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in