Hillegom – Een autobedrijf aan de Weeresteinstraat in Hillegom is op last van de gemeente Hillegom gesloten. Er zou op het gebouw zijn geschoten. De dealer heeft een andere uitleg: ‘het zijn scheuren in de ruit: er is waarschijnlijk een auto tegenaan gereden’.

Of dit verhaal klopt valt te betwijfelen: de gemeente en politie bevestigen dat het om kogelgaten gaat. Ook een rondje door de buurt leert dat het bedrijf niet is gesloten vanwege het ondermijnen van coronamaatregelen. Dat gaf het bedrijf in eerste instantie zelf als reden van sluiting op de eigen website. Een familie die recht tegenover het bedrijf woont, heeft de kogelschoten op camera vastgelegd.

‘Dit gebeurt juist net voor het moment van de versoepeling’, schrijft het bedrijf maandagochtend in een bericht dat inmiddels weer van de website is verdwenen. Hoewel het autobedrijf op de website schrijft dat ze ‘u zullen ontvangen met een glimlach, maar u niet de hand schudden, gepaste afstand houden terwijl ze met u in gesprek zijn’, en zo nog een aantal maatregelen noemen, zijn ze op last van de gemeente Hillegom nu voor drie maanden gesloten.  Het bedrijf heeft een aantal waarschuwingen gekregen, maar de sluiting zagen ze niet aankomen, zo vertelt een woordvoerder van het bedrijf. ‘Het was te druk en het parkeren veroorzaakte overlast’, aldus de man.

Drie schoten op camera

De gemeente Hillegom schrijft in een verklaring dat het pand op last van de burgemeester is gesloten, ‘omdat door twee incidenten rondom het pand de openbare orde en veiligheid in het geding is’. Burgemeester Arie van Erk kan nog niet reageren: ‘de informatie zou het lopende onderzoek kunnen schaden.’

Hoewel de gemeente en de politie bevestigen dat er kogelgaten zijn aangetroffen in een ruit van het pand, ontkent de medewerker van het autobedrijf dit. Het zijn hele grote ruiten en daar zitten volgens hem scheuren in. ‘Het zou kunnen dat er een auto tegenaan is gereden.’ Een vrouw die met haar gezin tegenover de dealer woont zegt niets gehoord te hebben, ze had de bewuste avond nachtdienst. Wel heeft ze een camera bij de voordeur hangen: ‘de auto van de buren stond ervoor dus we hebben niets kunnen zien maar we hoorden duidelijk drie schoten.’

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in