Een van de paviljoens op het strand (foto: archief)

Noordwijk – De rechter heeft uitspraak gedaan in de kortgeding procedure die de gemeente Noordwijk is gestart tegen strandpaviljoen B.E.A.C.H. De strandtent wil deze winter blijven staan, omdat ze met de op- en afbouw veel stikstof uitstoten. De rechter heeft nu besloten dat ze alsnog moeten afbreken, de deadline voor het afbreken is 1 november.

Op vrijdagochtend zijn ze al hard bezig om B.E.A.C.H. af te breken. Eerder zei eigenaar Wout van Vessem dat ze daar weken voor nodig zouden hebben. Mede-eigenaar Eelco Dijk noemt het een flinke domper. Hij haalt nogmaals het stikstof-onderzoek aan dat zij hebben laten uitvoeren door een onafhankelijk bedrijf, maar dit mag niet baten. Dijk zegt dat de rechter alle punten van B.E.A.C.H. heeft ververworpen. ‘Het is alle hens aan dek om af te breken, dinsdag 1 november gaat in ieder geval niet lukken om alles op te ruimen’. Maandag 31 oktober wordt met een team van 20 man hard gewerkt, aldus Dijk.

Voor het strandpaviljoen wacht een dwangsom als ze niet op tijd afbreken. Deze dwangsom wordt opgelegd door Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap. Volgens Dijk hebben deze partijen B.E.A.C.H. een week extra tijd gegeven, want het is volgens de eigenaar en de partijen niet realistisch om alles in een paar dagen af te bouwen. Dijk hoopt eind volgende week helemaal weg te zijn. De gemeente Noordwijk laat in een reactie weten dat ze kennis hebben genomen van de uitspraak. Ze zullen de gemeenteraad op de hoogte brengen van de uitspraak.

Lees hier het verslag van het kort geding 19 oktober.

12 REACTIES

 1. En als ze te laat zijn met afbreken en dan nog een boete .Wat een rust en nu de vergunning nog in trekken wat zal het dan rustig zijn op strand het recht heeft gezegevierd .co twee aan me hoela .kh

 2. Aanpakken! Net of de rechtbanken niets beters te doen hebben. Die zijn er niet omdat van Vessem en Dijk zich niet aan de regels willen houden en er nog een week of 2 extra uit willen slepen. Dat de heren zich niet aan de regels houden mag voor geen cent lonen.

 3. Wat een hoop lelijke misgunners zitten er hier. Dit dorp zit vol met zure afgunstigen die van ellende hun eigen stront nog opeten omdat ze maar moeilijk van hun centen afkunnen. Zitten vol met haat en afgunst tegen iedereen die het maximale uit hun leven willen halen i.p.v. zitten chaggerijnen op anderen. Geen benul van wat er zich voor duistere zaken op het gemeentehuis afspelen dus lekker makkelijk trappen tegen bekende mensen in het zicht. De strandondernemers zijn nu voortaan ook juridisch beschermd tegen de stikstofwaanzin, snap dat dan.

 4. Die Vessem wist waar die aan begon. Bijt niet in de hand die jou voedt. Eerdaags milieudefensie achter ze reet aan , mag die nog maar 2 maanden staan . Hij heeft zelf toegegeven dat ie te veel co2 produceert. Aanpakken die geldwolven

 5. Super jammer dat ze niet mogen blijven.
  Juist zo gezellig,al die strandtenten.
  De wereld gaat ten onder aan ambtenarij en regeltjes, kinderachtige en volkomen belachelijke regeltjes!!!

  • Rijdt u ook door rood? Uw opmerking geeft precies aan waar het in Nederland aanschort: gebrek aan normen en waarden, wet-en regelgeving is er niet voor niets, maar steeds meer mensen hebben hier lak aan, met als gevolg een totaal ontspoorde maatschappij, waarbij alleen” ikke, ikke en de rest kan stikken” geldt!

 6. Contracten zullen moeten worden bijgesteld,wil men markt en conform kust handelen,door complexiteit opvattingen instituten zijn paviljoens te groot om voor korte tijd af te breken,ivm kapitaal vernietiging….oorzaken liggen in het verleden bij motie commissie die geen kennis van zaken deze expertise bezat,zal doelgroep strand die geld uit geeft verdwijnen dan wordt het een tweede grent of gedateerde boulevard,men zal visie en realiteit moeten aan durven,veel ingebrachte items zijn mythe en illusies…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in