B & W besluiten over aanpak kartel brandweerwagens

foto PB

Teylingen – Gemeente Teylingen draagt de vorderingen die zij heeft op truckfabrikanten over aan de Veiligheidsregio Hollands Midden.

De Europese commissie stelde vast dat tussen 1997 en 2011 kartelafspraken zijn gemaakt tussen truckfabrikanten, onder andere over de prijzen van vrachtwagens. In die periode kocht Teylingen drie brandweerwagens van deze fabrikanten. De brandweerwagens zijn inmiddels overgedragen aan de Veiligheidsregio Hollands Midden. Die overweegt financieel verhaal te halen bij de truckfabrikanten.

Voorwaarde hiervoor is dat de gemeente haar recht op het eisen van een schadevergoeding overdraagt aan de Veiligheidsregio. B&W hebben besloten dit te doen.​

1 REACTIE

  1. Geen kartelafspraken, maar gewoon zich niet kapot laten maken door concurentie door een truck te leveren onder fabricagekosten. En zo krijg je een mooi product. Fabrikanten dragen vervolgens netjes belasting af en dat vloeit weer terug naar rijk en gemeente. Waarom altijd iets aanvallen dat wel goed werkt en zichzelf in leven weet te houden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in