Noordwijk – De sloop van het karakteristieke woonhuis Roodkapje op de hoek van het Vuurtorenplein is niet tegen te houden via een voorbereidingsbesluit. Dat laten B & W weten na een verzoek hiervoor van Bruisend Noordwijk. De beschermende werking van een voorbereidingsbesluit geldt namelijk pas vanaf het moment dat het gepubliceerd is. Dit betekent dat als een sloopmelding gedaan wordt voordat het voorbereidingsbesluit in werking treedt, de gemeente deze moet beoordelen volgens de regels die gelden op het moment van
indiening. Er ligt al een haalbare sloopmelding. Dus sloop is met dit raadsbesluit niet af te wenden. Verder melden B & W dat het pand in 2019 beoordeeld is met een middelhoge waarde. Dit kan aanleiding geven tot een mate van bescherming, aldus B & W, maar hier zeggen ze over dat dat niet in verhouding staat met de waarde van het huis. Het moet ook in context zich meten met overige bebouwing, aldus het college.

7 REACTIES

 1. “in context met overige bebouwing’, tja, de waarde van het huis haalt het niet bij de hotels… Dus omdat het grote geld regeert, zal dit sprookje verdwijnen…net als al die andere huisjes die een stuk geschiedenis vertellen van het oude vissersdorp. Vanaf nu een kuuroordbadplaats met lelijke, onbetaalbare hoogbouw van de macht.

 2. Wat een onsympathieke en vooral een niet intelligente strategische keuze. Het sprookje wordt nu wel heel kil uitgeblazen. Er kan toch een mooie nieuwe bestemming komen? Zodat iconen en herinneringen blijven bestaan? Denk aan een traiteur met gezonde happen, catering van fruit des mer etc. Beter dan de friettenten of vieze viskarren op de boulevard. Enfin ik ben erg verdrietig als lijstduwer #10 van bruisend Noordwijk om dit besluit te moeten lezen….

 3. Dit besluit stond al heel lang vast. De bewoners is destijds een monumenten aanvraag geweigerd! Dit nog een van de weinige beeldbepalenden panden uit het roemrijke verleden staat gewoon in de weg. De mannen met het grote geld krijgen alle medewerking om hun beleggingen nog groter te laten worden! Noordwijk moet een Kuhroord worden maar hier hebben de “gewone inwoners” helemaal niets aan! Het dorp is een grote grauwe bende geworden waar de steenklompen steeds grotere vormen aan nemen.

 4. Ans 19 febr 12u15 –2022
  Ja de HOGE Heren beslissen wel , de gewone burger,,heeft niets intebrengen , alleen het zuur verdiende Geld !!!!! Ze houden ook geen rekening met de
  Toeristen uit DUITSLAND en andere landen ,, die Noordwijk aan zee binnen komt reiden richting ! BOULEVARD !! En zeggen wat is dat een prachtig ROODKAPJE !! NU komen ze dit voorjaar binnen reiden ,, wat is dat een afgang voor die badplaats , ze komen in een grote puinhoop terecht !!
  En dan staat ROODKAPJE ER WAARSCHUINLIJK ? ook niet meer !!! HOGE HEREN BEDENK GOED VOOR GIJ BEGINT!!! wat jullie doen !! Om alles maar zo geslopen!!!! Jullie doen maar ook met het vele geld ,, van Noordwijkerhout !! IN NOORDWIJK mooie gr . DURE BANKEN ZETTEN ,,, en rond de WITTE KERK en paar HOUTEN PLANKJES !!!! HET IS SCHANDALIG !!! WAT ER MET ONS GELD ALLEMAAL GEBEURT !!! Ik heb er geen goed woord voorover !!!
  IK zal geen EURO UITGEVEN IN NOORDWIJK ,, !! DIT IS MIJN MENING !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in