(archieffoto)

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders ziet eenmalig af van het Voorkeursrecht Gemeenten om de gronden van Bever Holding te kopen.

Inmiddels heeft zich een andere kandidaat gemeld (Adriaan van Erk Groep), die serieuze plannen heeft om de terreinen van Esplanade, Palaceplein en het Vuurtorenplein te ontwikkelen. Deze plannen werden dinsdag gepresenteerd aan de politiek. De gemeente houdt het Voorkeursrecht Gemeenten, maar verleent een eenmalige ontheffing zodat de verkoop door kan gaan. Aan die ontheffing zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet de Adriaan van Erk Groep voor een vastgestelde datum een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente hebben gesloten.

Wet Voorkeursrecht Gemeenten zorgt voor het recht van eerste koop door de gemeente. In het geval Van Erk de gronden zou willen doorverkopen moet hij ze eerst aanbieden aan de gemeente.

5 REACTIES

  1. Ik hoop maar dat de gemeente hele goede juristen betrokken heeft in dit proces. Met de enorme waardevermeerdering van deze grond in deze verkoop ligt er nog meer druk op groot ontwikkelen om deze kosten te kunnen dekken. Mijn inschatting is dat de volgende stap is dat van Erk gaat stellen dat er wel zo hoog en groot gebouwd moet worden omdat het anders economisch niet haalbaar is.

    Hoe mooi had het geweest zijn als de gemeente nu (tegen normale waarde) deze gronden had aangekocht en met een betrouwbare ontwikkelaar (voorzover die er zijn) een goed herontwikkeling was gestart.

  2. Waar wil de gemeente dan al dat geld vandaan halen als ze zo door gaan met geld uitgeven wordt het van zelf een artikel gemeente .Wat mij opvalt dat ze het heel druk hebben met alleen Noordwijk zee als daar wat geregeld moet worden is het in de kortste keren gebeurd .Ik Noordwijk binnen zouden ze zoveel doen maar er komt niks van de grond al jaren zijn ze bezich met een verkeerd circulatie plan je hoort en niks meer van het is hier een grote puinhoop met het verkeer .Kunnen we er niet twee dorpen van makenBinnen en Nw Hout dan kunne ze die dure dingen zelf betalen .

  3. Weer een samenwerkingsverband met een vastgoedondernemer onder duistere omstandigheden…
    De grenzen van het toelaatbare worden letterlijk en figuurlijk opgerekt!

  4. Wat een groot spraak waar hadden ze het geld vandaan moeten halen ze waren maar wat blij met mnr vd Erk anders hadden ze toch echt een probleem gehad .Maar die hebben ze nu ook .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in