Noordwijk – Met de promotie vorig seizoen van De Wels Angels naar de Eredivisie is de wedstrijd tussen HSV De Sportvisser tegen De Badgasten tegenwoordig de derby van Noordwijk. Afgelopen vrijdag was het eerste treffen deze jaargang in de Eerste divisie van de DBBR tussen deze twee Noordwijkse ploegen. Het uitgangspunt was dat HSV De Sportvisser na zes partijen de achtste plek bezette met 26 punten. De Badgasten had een iets mindere seizoensstart en was terug te vinden op de elfde plaats met drie punten minder. De Badgasten gingen er uiteindelijk met de winst vandoor.

De toon voor de avond werd gelijk gezet in de Round Robin-partij. Om en om werd er een punt gepakt, zodat de negende en laatste leg de beslissing ging brengen. De kopman van HSV De Sportvisser, Dimitri Poncin, nam het op tegen kopman van De Badgasten, Joost van Vliet. In een spannende leg wist Van Vliet De Badgasten op een 1-0 voorsprong te zetten. De dit seizoen nog ongeslagen Van Vliet nam het in de eerste single partij van de avond op tegen Joost Remmerswaal. Adembenemend spannend werd het, waarin Remmerswaal zelfs pijlen voor de wedstrijd kreeg. Toch wist Van Vliet zijn ongeslagen status te behouden. En ook de derde wedstrijd ging tot aan het gaatje. Wim van Hage nam het op tegen Wouter Kaandorp. Met een 102-finish op het juiste moment en een weergaloze 96-finish in de beslissende vijfde leg, wist Kaandorp De Badgasten op een 3-0 voorsprong te zetten.

Stan Ruijgrok van de Sportvisser luidde echter de ommekeer in. Met top-darts wist hij Martijn Peschier met 3-0 aan de kant te zetten. Waarna de dit seizoen ook nog ongeslagen Poncin het wel even lastig had met Rogier Pauëlsen na een 0-1 achterstand. Maar toch wist hij het tweede punt voor De Sportvisser op te tekenen. Samen met Van Hage won Poncin daarna de zeer spannende eerste koppelwedstrijd met 3-2, zodat de comeback in de wedstrijd compleet was, want een 3-3 tussenstand stond op het scorebord.

Het koppel Peschier/Kaandorp werd door De Badgasten ingebracht en dat bleek een uitstekende zet. Zij wisten wel met 3-2 van het koppel Van Hage/Poncin te winnen. En ook hun tweede koppelwedstrijd werd omgezet in winst, zodat met een 5-3 tussenstand, De Badgasten de winst niet meer kon ontgaan. Voor het laatste koppel werd Frank van Haarlem nog ingezet om de wedstrijd helemaal naar de hand van De Badgasten te zetten. Samen met Van Vliet, die nog een 180er wist te gooien, zette hij de 6-3 eindstand in het voordeel van De Badgasten op het bord. Beide teams zijn nu terug te vinden op een gedeelde achtste plaats in de competitie en kunnen voorzichtig naar het linkerrijtje gaan kijken. Kijk voor de volledige stand en de andere Noordwijkse ploegen op www.dbbr.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in