Foto Google Streetview

Noordwijk – Bewoners van de Beeklaan zijn het helemaal zat. De constante stroom van verkeer langs hun woningen zorgt voor veel frustraties.

Dat laten ze weten in een brief aan burgemeester en wethouders. Volgens de verontruste Beeklaanders was de Beeklaan vroeger een randweg, maar sinds de bouw van de wijk Vinkeveld is het verkeer sterk toegenomen. En daarmee ook de overlast van geluid, fijnstof en roet. ,,De geluidshinder van motoren, die hun gashendel vol open zetten, is soms niet te harden en ontneemt de bewoners in hoge mate hun woongenot’’, zo laten ze weten aan het college.

Ze maken zich zorgen over de toekomst, als de Verlengde Beeklaan een extra op- en afrit krijgt. De vrees is, dat er dan nog meer verkeer langs de flats zal gaan.

9 REACTIES

 1. Vast mensen die er recent zijn gaan wonen. Het vinkenveld ligt er al ruim 30 jaar en het verkeer op de beeklaan is altijd al druk geweest. (Jaren 80/90/00/10). Tip!!! Voordat je ergens gaat wonen verdiep je eerst eens in de omgeving dit scheelt teleurstelling achteraf😉

 2. Je kan het ook anders zien: mensen die er al wonen sinds de eind jaren 60, en het verkeer alleen maar drukker zien worden, met de daarbij behorende overlast!

 3. Zou me graag open stellen voor een gesprek met de gemeente. Doorgaans weinig tot geen last van het verkeer. Zomerdagen is het drukker dan anders wat ook logisch is. Zitten geregeld in de voortuin en ondervinden geen hinder van het verkeer.

 4. Argumentatie dat Vinkenveld is gebouwd is raar, maar dat er veel verkeersoverlast is klopt wel. Vooral veel lawaai van optrekkende motoren, die even de gaskraan opendraaien naar de volgende rotonde. Daar moet in goed overleg met de gemeente iets aan te doen zijn.

 5. Ik woon aan de Van de Mortelstraat. Ik wist van de tevoren dat het een straat is met veel verkeer. Wil je dat niet, ga er dan niet wonen.
  Wel stoor ik mij aan veel motorrijders, die veel te hard gaan en te veel geluid produceren. Daar moet eens op gehandhaafd worden.

 6. Wij wonen aan de Raadhuis straat het enige wat je hoort zijn die motoren als ik met zo n uitlaat met mijn auto rijd wordt ik van de weg gehaald en dan dat extra gasgeven en het ergste is het zijn nog veel ouderen die hun tweede jeugd begonnen zijn .Wat een kinderachtige lui .En veel gehard rijden er wordt ook nog maar mondjes maat op snelheid gecontroleerd.Dat het druk is dat weetje maar die herrie hoeft niet.

 7. Mee eens dat je van te voren weet dat je aan een drukke weg gaat wonen. Maar kom op zeg, het feit dat het een belangrijke verkeersader is geeft toch geen vrijbrief om ongestraft op deze weg te racen en zoveel decibellen te produceren.
  We hebben aan de van Panhuysstraat gewoond, dus we zijn wel wat gewend. Toch is er een aanzienlijk verschil met de Beeklaan. Deze weg wordt misschien meer als racebaan gezien dan de v Panhuysstraat omdat daar auto’s langs de weg geparkeerd staan.
  We zouden er bijvoorbeeld mee kunnen beginnen om borden langs de weg te zetten met de tekst ‘ Dit is een woonwijk, geen racebaan!’ in navolging van Rotterdam. Een flitspaal kan ook effectief zijn.
  Laat ze lekker naar het circuit gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in