Noordwijk – Na de zinderende thuiszege in de derby tegen B.S. Leiden mochten de basketballers van Praxis MSV heren 1 het nu opnemen tegen Early Birds uit Purmerend. Het werd een spannende pot gewonnen door MSV met 69-74.

Vooraf was bekend dat ook andere teams het in Purmerend lastig hebben. Het team van Early Birds verkoopt zijn huid duur in thuiswedstrijden en dat was ook dit keer het geval. Ook moest MSV het deze avond doen zonder Captain Tomas Breel die ziek moest afhaken en Mitchell van den Berg die thuis achterbleef met een blessure aan zijn ribben. Gelukkig beschikt MSV over een brede selectie en werd er deze avond op het laatste moment nog een beroep gedaan op Jasper Duyndam.

In de voorbespreking werden twee punten nadrukkelijk benadrukt. De verdediging moest net zo fel en strak staan als in de wedstrijd tegen B.S Leiden. Daarnaast moest het tempo in de aanval hoog gehouden worden omdat de kans groot was dat Early Bird een zone verdediging zou neerzetten.

In het eerste kwart wist Jip Philippi makkelijk het net te vinden maar toch wist Early Bird goed bij te blijven omdat MSV de verdediging niet op orde had. Hierdoor werd de voorsprong die in het eerste kwart was behaald niet groter en bleef het team uit Purmerend geloven in een overwinning. Begin tweede kwart viel guard Suad Alibegovic al vroeg uit met een knieblessure en zat er een aantal spelers aan het eind van dit kwart in foutenlast. Maar dit seizoen is gebleken dat MSV op dit soort momenten zich niet gek laat maken en de wedstrijden kan binnen slepen.

De tweede helft zou niet veel anders zijn als de eerste helft. Een Early Bird dat niet opgaf en een MSV dat niet in de wedstrijd kwam maar bleef knokken en met een aantal rebounds van Abdel Oulmouden wist de ploeg uit Noordwijk de voorsprong te behouden en werd het 69-74.

Zodoende wist Praxis MSV toch de twee punten mee naar huis te nemen. Door de overwinning op Early Bird blijft Praxis heren 1 bovenin meedoen in de tweede divisie. Aanstaande zaterdag 18 november speelt heren 1 thuis tegen D.E.D uit Amsterdam. Sprongbal is om 20:00uur

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in