Noordwijk – Het strand van Noordwijk is weer zwerfafvalvrij. Dinsdag deed de Boskalis Beach Clean Up Tour Noordwijk aan.

In strandpaviljoen B.E.A.C.H. gaven de wethouders Gerben van Duin en Marie José Fles het startsein, waarna tientallen vrijwilligers het strand opruimden. Ook de wethouders hielpen een handje mee. Stichting de Noordzee organiseerde dit jaar voor de zesde maal de schoonmaakactie. In 15 etappes werd het strand door vrijwilligers van Cadzand tot Schiermonnikoog ontdaan van zwerfafval. Woensdag ontmoetten de jutters elkaar in Zandvoort voor een feestelijke afsluiting van de schoonmaakactie.

Het doel van de opruimactie is tweeledig: het strand wordt schoongemaakt en strandbezoekers worden gestimuleerd geen rommel achter te laten. Vorig jaar werd krap 15.000 kilo afval van de stranden gehaald.

1 REACTIE

  1. Je kan beter die lui die van het strand gaan zonder hun rommel op teruimen een bon geven .In plaats van oudere mensen die perongeluk met hun hondje op de plankstaan .Dan doen die boa s ook nog wat.Er liggen honderden flessen en blikjes bier en wodka maar dat mag allemaal in Noordwijk en dan op de scooter maar scheuren door Noordwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in