Foto: Richard van Egmond

Noordwijkerhout – Leerlingen van het Teylingen College Leeuwenhorst hebben afgelopen week vijf voorstellingen gespeeld van de bekende musical Beauty and the Beast. Acht maanden is er enthousiast aan de voorstelling gewerkt door 40 leerlingen en het resultaat mocht er zijn. Het was een show met veel talent op het podium, een indrukwekkend decor en prachtige kostuums. De prachtige zang werd met veel overtuiging gebracht door zowel de solisten als de gehele groep.

De musical gaat over Belle (Roos van Solinge) die gevangen wordt genomen in een betoverd kasteel. In de kasteel leeft een Beest(Wouter Bok) samen met zijn personeelsleden; Mevrouw Pot(Marilou Ruigrok), Jakopje(Jasper Bok), Lumiere(Benjamin Jas), Tickens (Vito van Baalen), Plumeau (Babette Dobbe) en La Commodia (Irene Kraakman). Wanneer het beest zou leren liefhebben voordat het laatste blad van de roos zou vallen zouden hij en zijn personeel weer veranderen in een Prins en normale mensen. In het dorp waar Belle vandaan komt zit Gaston (Geert van den Berg) achter haar aan. Hij wordt daarbij geholpen door Lefou (Matteo Saroukhan). Maar Belle wil niets van hem weten tot grote verbazing van de, zeer overtuigend gespeelde, gekke grieten (Isabel Ruigrok, Letizia Kruithof, Emma Boekhoven en Zoë Kenworthy). Het ensemble mag daarnaast ook zeker niet vergeten worden want zij maakten het stuk enorm indrukwekkend om naar te kijken.
Allen bleken over veel acteer- en zangtalent te beschikken. Ook de nieuwe brugklasleerlingen die begin dit schooljaar zijn aangehaakt hebben het fantastisch gedaan! Een speciale rol was weggelegd voor de wolven, zij sprongen verschillende malen vanaf het balkon naar beneden wat zorgde voor een spectaculair beeld. Het in grote getale aanwezige publiek, bijna alle voorstellingen waren tot de nok toe uitverkocht, reageerde met veel enthousiasme en waardering.
Zang: Pauline van Eeden, Regie: Hans Hollander. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in