Een "kaal" bedrijfspand (afbeeldingen CHG)

Bollenstreek – De grote, kale bedrijfspanden zijn het Cultuur Historisch Genootschap Duin- en Bollenstreek (CHG) een doorn in het oog.

In een brief aan de colleges en gemeenteraden in de Duin- en Bollenstreek pleit de CHG er daarom voor, dat al die gebouwen door ‘streekeigen erfbeplanting’ aan het zicht onttrokken worden. Hierdoor wordt de Bollenstreek nog aantrekkelijker voor toeristen.

‘Inpakken in het groen’, zo verwoordt de CHG het. Angst voor vallende bladeren, die in de goten van de bedrijfspanden vallen, hoeven ondernemers niet te hebben. In de brief is te lezen: ,,Inmiddels zijn de moderne bedrijven van een dusdanige hoogte, dat gekozen kan worden voor bomen of hogere struiken, die grotendeels onder de goten blijven.’’

5 REACTIES

  1. Dit zijn de bedrijfspanden van CDA wethouder van Haaster, Delfweg 91, een man met een voorbeeldfunctie. Elk initiatief voor vergroening kan niemand tegen zijn. Je ziet deze schuren staan rijdend richting het spoor kijkend naar links zo’n beetje ter hoogte van Boer Aad. We zijn verheugd met dit groene initiatief en mede benieuwd hoe ook deze wanden er over een jaar uitzien 🙂

  2. Goed intiatief! Maakt de streek een stuk mooier. Overigens klopt wat Fred zegt hierboven niet. Dit is niet het bedrijf van raadslid (geen wethouder) van Haaster. Hij woont op de Zilkerduinweg en daar is van beplanting geen sprake. Dit is een bedrijf op de zilkerbinnenweg (2e bocht vanaf de delftweg) en dat ziet er inderdaad keurig uit!

    • Er wonen wel degelijk een van Haaster. Zelf meegemaakt. Ok functie laten we buiten beschouwing, maar mooi voorbeeld voor aanplant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in