Willem Heemskerk (links) en Bart Siemerink)

Bollenstreek – Het gezamenlijk bedrijfsleven in de Bollenstreek is het beu. Elke avond en zeker elk voorjaar loopt het verkeer in de Bollenstreek finaal vast omdat er geen goede oost-west-ontsluiting is. Er wordt al jaren over gepraat maar er is nog geen enkel zicht op een oplossing. De ondernemers willen dat de overheid er nou eigenlijk eens werk van maakt, schrijven 14 organisaties van Keukenhof tot VNO-NCW in een manifest ‘ Waar een wil is is een ‘weg’…’ aan ‘de’ overheid.
‘Wonen, werken, recreëren en leefbaarheid in de Bollenstreek zijn gebaat bij een doeltreffende ontsluiting en doorstroming naar en via provinciale en rijkswegen’, schrijven de organisaties, naast duurzame openbaar vervoers- en fietsverbindingen en logistieke knoppunten voor vrachtverkeer. ‘Laten we daarom eindelijk eens een gezamenlijke vuist maken. Lokaal denken achter ons laten en nu direct, weloverwogen, gerichte verbeteringen uitvoeren.’
Het is de ondernemers een doorn in het oog dat er na jaren gesteggel nog steeds niets is gedaan aan de knooppunten en verkeersvallen in de Bollenstreek zoals de smalle bruggen over de Ringvaart in Lisse en Hillegom, de veel te smalle viaducten in de N44 en de rotondes in Sassenheim. Maar ook de brug in de N207 ‘vormt een onweerlegbare en onbegrijpelijke bottleneck die iedere ochtend en iedere avond voor nodeloze files zorgt. Laat staan in piekperiodes in het voorjaar.’
Na jaren soebatten leek er enkele jaren geleden eindelijk overeenstemming tussen overheid als de provincies Zuid- en Noord-Holland en de gemeente Lisse en Hillegom over de Duinpolderweg, een tweetal verbindingen tussen de ‘duinen’ in de Bollenstreek en de rijkswegen in de ‘polder’ van de Haarlemmermeer. Totdat het nieuwe provinciebestuur van Noord-Holland er anderhalf jaar geleden een streep doorhaalde en Zuid-Holland vervolgens ook de gereserveerde fondsen introk.
‘Het gebrek aan urgentie en het ontbreken van een bestuurlijke vuist zijn verontrustend’, aldus de ondernemers in het manifest. ‘Het is geen vijf voor twaalf. Dat was het meer dan tien jaar geleden al.’ Het gezamenlijke bedrijfsleven noemt acht concrete punten die de politiek in de Bollenstreek moet aanpakken. Het manifest vestigt zijn hoop op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Daarom wordt het manifest op 20 januari aangeboden aan vertegenwoordigers van provincie en gemeenten. ‘ Laten we daarom eindelijk eens een gezamenlijke vuist maken’, aldus de gefrustreerde ondernemers.

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

1 REACTIE

  1. En ondertussen de werktijden aanhouden uit de goede oude tijd, toen er meer bollenvelden dan woonwijkjes waren en daarom nog steeds allemaal achter de aardappeltjes om 6 uur. Bovendien trek je met goede ontsluiting gigantische criminaliteit binnen, die nu nog grotendeels wordt tegengehouden door huidige infrastructuur. Veel ontzag voor de hardwerkende locale werkgevers, die als minderheid nog de Staatskas bijvullen, maar we zijn op de verkeerde weg terechtgekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in