Beelden, etsen en schilderijen in HOR

foto Henk Keijzer

Warmond – Abstracte werken in Het Oude Raadhuis (HOR). Tot en met 12 september exposeren Jan Naezer, Mieke Kettler en Ati Emmerik schilderijen, etsen en bronzen beelden. Zondag konden bezoekers persoonlijk kennismaken met de kunstenaars en toelichting krijgen bij de werken. Dit als alternatief voor een officiële opening. Die is namelijk door de coronaregels niet echt mogelijk. De galerie is geopend in de middaguren van woensdag tot en met zondag. Op 29 augustus ook in de ochtend omdat er dan kunstmarkt is. Adres: Dorpsstraat 36, Warmond.

Ati Emmerik maakt bronzen beelden. Die zijn meestal geabstraheerd figuratief. Ze kenmerken zich door eenvoud en verstilling. De geboren Rotterdamse woont nu in Purmerend en heeft daar ook haar atelier.


Mieke Kettler werkt in Den Haag en is oorspronkelijk opgeleid als goud- en zilversmid in Schoonhoven. Daar leerde ze graveren. Die techniek van graveren breidde ze later op de grafische werkplaats in Den Haag uit met de ets-techniek. Ze experimenteert daarmee door ook andere materialen te gebruiken dan de basismaterialen zink- en koperplaat. De mens speelt een belangrijke rol in haar werk.


Jan Naezer tekent, schildert, aquarelleert en etst. Hij is kunstenaar en docent. Op deze expositie toont hij schilderwerken en etsen. Naezer is opgeleid aan de Koninklijke Academie in Den Haag en heeft in die stad ook zijn atelier. Zijn werken zijn internationaal bekend. Zijn beeldtaal is non-figuratief en bestaat uit eenkleurige vlakken die verbonden lijken door een scharnierend element.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in