Bollenstreek – De provincie gaat zich niet bemoeien met de handhaving van paardenweitjes op grond met de bestemming bollengrond. Dat bleek woensdag tijdens een statencommissievergadering van de provincie Zuid-Holland. De Partij voor de Dieren had een brief van de stichting Waarom Weg geagendeerd. De stichting sprak ook in. Uit de discussie bleek dat de handhaving een taak is van de gemeente. Gedeputeerde Anne Koning wees er bovendien op dat handhaving aansluit bij provinciaal beleid. Als er andere zaken ook niet kloppen zoals caravanstalling en illegale, permanente bewoning, dan moet dat volgens de gedeputeerde ook aangepakt worden. Verschillende partijen hadden wel begrip voor de gevoelens van de gebruikers van paardenweitjes, maar dat heeft verder geen gevolgen.

3 REACTIES

  1. Wat steekt hier achter al die handhavingen wat gaan we doen met al die grond die vrij komt .Ik denk en met mij nog velen dat er wel luxe villa’s gebouwd gaan worden want daar zijn ze gek van in Noordwijk.

  2. Best jammer dat dingen zo gaan in Noordwijk. Bijna iedereen weet dat veel van deze paardenweitjes en moestuintjes, welke veelal tientallen jaren bestaan, geen toekomst hebben als bollengrond, en veelal in het verleden ook nooit bollengrond zijn geweest. Laten we in deze moeilijke tijd, die nog lang niet voorbij is, vooral aardig blijven voor elkaar en ieder zijn geluk en plezier gunnen.
    Veel mensen hebben hier slapeloze nachten van, moeten misschien straks noodgedwongen afscheid nemen van hun geliefde dieren of van hun moestuintje, beide welke vooral in deze Corona tijd zo waardevol zijn.
    Wat een leed en verdriet en vooral WAAROM?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in