Foto PB

Noordwijk – De begroting 2023 van de gemeente Noordwijk is dinsdag in de raadsvergadering aangenomen met 19 stemmen voor en 8 tegen.

Noordwijk liet een sluitende begroting zien tot 2026. Alleen coalitiepartij CDA uitte vrees door de dalende financiële reserves en verminderde solvabiliteit. De verlaging van de OZB, de afschaffing van de hondenbelasting en prijsverlaging van parkeerkaarten bleven overeind, evenals de investeringen in meer bomen en groen.

De vier ingediende aanpassingen (amendementen) en negen voorstellen (moties) kregen onvoldoende steun.

7 REACTIES

 1. De nieuwe Schelft moet gebouwd worden zonder zwembad. Noordwijkerhout moet gebruik maken van het zwembad in Noordwijk. Het is onzin om zoveel extra uit te geven voor een zwembad bij een evenementen/sporthal.
  Dat geld kan beter besteed worden.

 2. PUUR verzocht de raad om de oplopende investering (van 16 naar 21miljoen) in een tweede zwembad in onze gemeente nog eens kritisch te bekijken. Een motie van PUUR voor toegankelijke openbare toiletten haalde het niet zonder heldere motivatie van de wethouder. Zo waren er nog meer amendementen en moties van de oppositie welke zonder beoordeling van met name de VVD werden weggestemd. Is dat constructief en ‘samen’ werken aan een betere gemeente?

  • Thomas….snap dat nou….toegankelijke openbare toiletten passen niet in het plaatje van een deftig kuuroord. De toiletgangers dienen dat allemaal te doen in de luxe toiletten van de kuuroordetablissementen. Stel je voor zeg….je broek of rok te laten zakken in een ordinair openbaar toilet!

 3. Er zijn twee man die het voor het zeggen hebben in Noordwijk ter Hark en Alkemade en de rest zit ja te knikken .Er worden niet eens vragen gesteld over zo’n belangrijk onderwerp .

 4. Hoe is het mogelijk CDA stelt dat de solvabiliteit in gevaar kan komen. Zij vergeten er bij te melden dat het o.a. Door het CDA en VVD de solvabiliteit in gevaar gaat komen. Dit door het afkeuren/ afschrijven om geen grootschalige bouw te plegen in de Bronsgeest.
  Hierop is +/- 15 miljoen ingeleverd. En nu willen zij de kleine open plekken op Noordwijk aan zee volbouwen als tegemoetkoming.
  Ik zou het juist groen maken door parkjes e.d. En gewoon Bronsgeest grootschalig afmaken dan heb je bij binnenkomst in Noordwijk links en rechts woningbouw wat goed op elkaar past. En maak van Noordwijk zee geen beton en / of steen dorp.

 5. Kunnen ze niet op het strand bouwen of trappen ze daar niet in op dat provincies huis want volgens mijn kan je ze alles wijs maken eerst Boekhorst en nu weer alternatieve en maar rekken . Bedankt cda noemen zich christelijke Aan me hoela .Tie ta tovenaar De hr Alkemade gr namens de huizen zoekers .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in