‘Behoud ecologische zone Gooweg’

(archieffoto)

Noordwijk – De komst van 160 appartementen op de plek van het Zilveren Kruis gebouw mag niet ten koste gaan van de naastgelegen ‘robuuste’ groenstrook langs de Gooweg.

Dat stelt Paul Venderbosch, voorzitter van het Milieu Overleg Duin- en Bollenstreek, in een brief aan de gemeenteraad. Hij spreekt mede namens een aantal andere natuurclubs en de Vereniging Dorpsbehoud Noorwijkerhout. Venderbosch: ,,De robuuste groenstrook is een essentieel onderdeel van de (provinciale) ecologische bosverbinding tussen de landgoederen Leeuwenhorst, Calorama en Offem.’’

Zo’n goede verbinding tussen Leeuwenhorst en Offem is volgens de natuurliefhebbers van levensbelang voor het behoud van stabiele populaties van minder mobiele vogelsoorten (boomklever en spechten), kleine zoogdieren zoals eekhoorn en muizen (rosse woelmuis en bosspitmuis). Maar ook vleermuizen en allerlei insecten, zoals de eikenpage, hebben er baat bij.

2 REACTIES

  1. Hij heeft zeker op dracht gehad van de Gooweg bewoners nu al bezwaren in dienen hak om die zooi .Hij woont zeker al nu zijn de mensen aan de beurt die al jaren wachten muizen kevers die zoeken maar een andere plek .Toen het zilverkruis gebouwd werd hoorde je niemand .mnr ga lekker in Drenthe wonen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in