Noordwijk – Dat het pand Roodkapje geen hoge monumentenwaardering heeft en daarom ontbreekt op de monumentenlijst, werd duidelijk in de Commissievergadering Ruimte van 13 januari. Een sloopmelding van Roodkapje bij de gemeente is daarom voldoende om het pand te slopen.

De raad kan hoogstens een voorbereidingsbesluit voor een nieuw bestemmingsplan aannemen en zo de sloop opschorten voor maximaal 1 jaar. Kortom, het is een heel dun draadje om Roodkapje te kunnen behouden. Als er dus geen nieuw bestemmingsplan komt, dan sneuvelt Roodkapje alsnog.

6 REACTIES

  1. Wordt gewoon gesloopt binnen korte tijd. Zo kan de betonnen bebouwing aan de boulevard verlengd worden. Er moeten natuurlijk meer hotelkamers komen voor het kuuroord!!

  2. Een foto van “de wethouder” samen met één van de mobo’s die een sloophamer hanteren, zou ik graag willen zien op BO als het zover komt…. Er is al zoveel gesloopt dat we niet moeten vergeten te blijven vastleggen wie daar verantwoordelijk voor zijn.

  3. Wat ik nou mis in deze hele tragedie, een reactie van Genootschap Oud Noordwijk. Deze club wil het verleden van Noordwijk toch bewaren van wat er van o.a. het Oude Zeedorp nog over is? Niet dus, ik heb niemand gehoord van het bestuur!! Kan dat soms te maken hebben met die verschrikkelijke nieuw bouwplannen van het museum vraag ik mij dan af! Dit is een voorbedachte truck omdat de gemeente in deze zaak een duidelijke positie ingenomen heeft ten nadele van de inwoners . Ook het Museum is afhankelijk van de inwoners n.l. het betalen van contributie en niet te vergeten de vrijwilligers! Hoe kan het zijn dat een partij een straat voor 1 euro kan verkrijgen?. En Waarom kregen de bewoners van dit BEELDBEPALEND DORPSGEZICHT geen Monumenten vergunning? Dit lijkt mij nou precies een schone taak voor het Museum om dit , nu het nog kan!! uit te zoeken. Museum ondanks de Lock Down wordt wakker!!!!!!

  4. Als er iets beeldbepalend is aan Noordwijk dan is het Roodkapje wel naast de vuurtoren aan het einde van de Quarles. Hoe kan de gemeente dit nu verloren laten gaan ten gunste van het grote geld van de Hotels van …?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in