Foto ter illustratie

Noordwijk – Serge H. heeft in januari bij de politie bekend dat hij in december 2020 een 35-jarige vrouw uit Noordwijk meerdere keren heeft gestoken. Dat bleek dinsdag tijdens een nieuwe pro formazitting.

De verdachte uit Noordwijk en zijn advocaat waren niet aanwezig bij deze tussentijdse zitting. De Haagse rechtbank vertelde tijdens de zitting dat de 26-jarige H. in januari tijdens een politieverhoor heeft verteld wat er die dag in de woning aan het Lindenplein is gebeurd. Hij zou het slachtoffer meerdere keren hebben gestoken, waarna ze aan haar verwondingen is overleden. De politie vond het lichaam van de vrouw op 20 december.

De Noordwijker wilde bij de vorige zittingen nog niets zeggen over wat er in de woning gebeurd zou zijn. Hij wilde eerst zijn dossier lezen. H. werd vier dagen na de vondst van het lichaam aangehouden in Frankrijk, nadat er foto’s van de verdachte waren verspreid. Volgens het Openbaar Ministerie probeerde de verdachte naar Armenië te vluchten, maar de advocaat van H. ontkent dit.

Geestelijke stoornissen

Naar aanleiding van zijn verklaring moet H. onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum om te kijken of de man lijdt aan geestelijke stoornissen. In mei komt er dan nog een tussentijdse zitting, waarna de rechtbank op 7 juli de zaak inhoudelijk wil behandelen. Het OM zal die dag met een strafeis in de zaak komen.

Dit is een bijdrage van mediapartner Omroep West

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in