Foto: Ronald van Wijk

Noordwijk – Het gemeentebestuur van Noordwijk moet meer aandacht geven aan de waarde die de natuur heeft, voor het aantrekken van toeristen.

,,Bijna de helft van Noordwijk is natuurgebied’’, stelt voorzitter De Croock van de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk. En veel toeristen komen naar Noordwijk vanwege het strand en de natuurwandelingen. ,,Zonder de natuur rond Noordwijk zou deze gemeente de kuuroordstatus niet gekregen hebben.’’

Door het toenemende toerisme staan de natuurgebieden en het strand echter onder druk, aldus De Croock. Het gemeentebestuur moet ‘ernstige schade’ voorkomen. Hij pleit voor het tot stand brengen van ecologische verbindingen tussen de verschillende natuurgebieden en een intensievere samenwerking met bijvoorbeeld Nationaal Park Hollandse Duinen, Staatsbosbeheer en Waternet. Ook moet het gemeentebestuur meer gebruik maken van de ‘adviesraad Natuur, Milieu & Natuurlijke Hulpbronnen, aldus De Croock.

1 REACTIE

  1. De duinen zijn toch niet van Noordwijk laat ze eerst maar eens voed paden aanleggen waar je niet door het mulle zand loopt te baggeren en de fiets paden zand vrij houden .En als dat gebeurd is blijven de mensen op de paden en wordt het duin gespaard.En Al die natuur organisatie hebben het liefst dat erven groot hek om heen komt .En verboden wordt voor de mensen .Wat is er zo mooi aan de duinen het wordt ene berg zand .Mooi die verstuivingen maar niet op een fietspad .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in