Foto PB

Teylingen – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen wil de gemeentelijke belastingen in 2023 met 2,5 procent verhogen. Dat blijkt uit de gemeentebegroting voor volgend jaar.

Onder de gemeentelijke belastingen vallen de Onroerend Goed Belasting (OZB), de Roerend Goed Belasting (RZB), de forensenbelasting en de precariobelasting. De afvalstoffenheffing, de rioolheffing, het havengeld, de leges en het marktgeld zijn in principe volledig kostendekkend. Dat betekent dat inwoners en gebruikers de aan deze heffingen verbonden kosten volledig dienen op te hoesten.

Op 10 november bespreekt de gemeenteraad van Teylingen de belastingplannen, en in december worden de nieuwe tarieven officieel vastgesteld. Overigens blijft Teylingen ook na de aanpassingen van de tarieven de goedkoopste gemeente in de regio, zo laat B&W in de begroting weten.

3 REACTIES

  1. Vreemd….die belastingverhoging, als je net leest dat de financiën van Teylingen er rooskleurig uitzien met de komende jaren riante overschotten op de jaarrekening. In deze moeilijke financiële tijden zou je dan verwachten, op grond van de riante jaaroverschotten, dat er geen belastingverhoging nodig is. Kan iemand mij dit uitleggen?

  2. Ondertussen vandaag in de krant …. 167 euro, koploper in Nederland !!
    Stelletje leugenaars, dat hebben ze van Rutte geleerd. Stem ze zsm weg !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in