Lisse – Wethouder Van der Zwet gaat uitzoeken op welke manier er belasting kan worden geheven op evenementen en attracties zoals de Keukenhof. Dat was donderdag de conclusie tijdens een raadsvergadering.

Richard van der Wiel (PvdA-GL) kwam tijdens de vergadering met het voorstel om toeristenbelasting te heffen op het verblijf in de Keukenhof. “In Zandvoort gebeurt dit ook op de strandstoelen”, aldus Van der Wiel. CDA nam het voortouw om dit te bestrijden en uit te leggen dat dit juridisch niet mogelijk is. Ook andere partijen kwamen tot deze conclusie.

Rob Veldhoven (Nieuw Lisse) stelde daarom voor om ‘belasting’ op vermaak te onderzoeken, met de kanttekening dat ook Castlefest en de Harddraverij hieronder zouden vallen. De wethouder juicht iedere vorm om de inkomsten voor de gemeente te vergroten toe. Maar benadrukt ook de huidige investeringen van Keukenhof in de omgeving.

Alhoewel Frank Mélotte (CDA) het ineens heffen van toeristenbelasting een vorm van onbetrouwbare overheid noemt, ging het overige deel van de raad hier niet in mee. De wethouder gaan uitzoeken of belasting heffen mogelijk is. Hierover zal in de volgende raadsvergadering een besluit worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in