Noordwijk – Een grote stapel blikjes lag vrijdag voor de Noordwijkse vuurtoren. Ze waren daar neer gelegd om aandacht te vragen voor het probleem van zwerfafval en het aandeel van blikjes daarin. De blikjes waren in vijf dagen gevonden door de Z-ambassadeurs, dat zijn vrijwilligers die zwerfafval opruimen. Ook het Noordwijkse raadslid Kim van Eeden had blikjes verzameld. In het bijzijn van wethouder Sjaak van den Berg werd aandacht gevraagd voor de campagne ‘Statiegeld op blikjes, Yes We Can’. Dat is een landelijke actie om Den Haag te vragen statiegeld op blikjes te gaan heffen om zo het zwerfafval tegen te gaan. De gemeente Noordwijk steunt, net als Teylingen, Lisse en Hillegom, deze actie. Ook het duurzaamheidsplatform de Groene Uitdaging steunde de actie voor de vuurtoren.

3 REACTIES

  1. Dat duppie statiegeld gaat het verschil niet maken. De aso’s die hun blik nu weggooien blijven dat doen en de nette mensen die sowieso hun afval al scheiden worden weer op onnodige kosten gejaagd of moeten met nog meer afval gaan zeulen.

  2. Ga betaalbare huizen bouwen voor onze jeugd en stop met blikjes zoeken,
    allemaal van die flauwekul van Sjaak van den Berg.

  3. 80% kwam van Noordwijkerhoutse bodem, werden naar Noordwijk gezeuld om een punt te maken, het zorgelijke is dat er in blikjes een beetje plastic zit..dat weet niet iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in