Vee in de weide koeien in biologisch beheerd grasland FOTO LC/SIEP VAN LINGEN

Noordwijk – Drie pestbosjes in de Hogewegpolder worden beschermd. De bosjes worden opgenomen in het bestemmingsplan buitengebied. PvdA/GroenLinks-raadslid Menco Wiersema bracht de bosjes dinsdag in tijdens een bespreking van het bestemmingsplan. Volgens Wiersema zijn er 80 pestbosjes in Nederland, 20 in Engeland. Hij noemt het daarom werelderfgoed. Onder een pestbosje zijn dode runderen begraven die in de 17e en 18e eeuw overleden zijn door de veepest. Het nu nog opgraven kan vanwege de aanwezigheid van miltvuur gevaarlijk zijn. Verder kwamen bij de behandeling de vissteigers in de Leidsevaart ter sprake. Die zijn tijdelijk en worden met dit plan niet gelegaliseerd.

3 REACTIES

  1. Pestbosjes aub voor eeuwig laten staan! Miltvuur (antrhax kent geen incubatietijd, is nooit wetenschappelijk vastgesteld en kan dus zo maar meer dan duizenden jaren bedragen!

  2. Indien iemand op het onverantwoorde idee komt dit wél te doen…. wees hierbij gewaarschuwd. Je brent hiermee 1000000-duizenden mensen in gevaar!!!!!!!!!!!!! Dus geheel nl en omstreken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in