Bestrijding Japanse duizendknoop is dealbreker

De Japanse duizendknoop.

Noordwijkerhout – De Japanse duizendknoop kan nog welig tieren op het terrein van Landgoed in den Houte. De huidige eigenaar van de grond, ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe BV, heeft de grond waarin deze invasieve woekerplant staat, niet opgegraven en verwijderd. Alleen de bovengrond is volgens het college van burgemeester en wethouders geschoond van groen. De restanten van de Japanse Duizendknoop zijn blijven liggen.

Volgens het college zou de vorige eigenaar Rivierduinen beloofd hebben, dat zij afspraken zouden maken met de nieuwe eigenaar over de verwijdering van de Japanse Duizendknoop. Dat is niet gebeurd. De gemeente grijpt in en heeft met Novaform-Trebbe gesproken. Dit bedrijf heeft beloofd, dat ze alle Japanse Duizendknopen, inclusief de wortels, gaan opgraven en afvoeren naar een gecertificeerd composteerbedrijf.

Dat dit effectief gebeurt, is ook in het belang van de ontwikkelaar zelf. Het college stelt dat wanneer bij de overdracht nog tekenen van een actieve plant aanwezig zijn, het perceel niet in beheer zal worden genomen. De eigenaar zal deze dus eerst moeten bestrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in