Archieffoto Andrea Geijteman

Sassenheim – De gemeente Teylingen gaat in gesprek met de NS en de provincie Zuid-Holland om op korte termijn betaald parkeren mogelijk te maken bij station Sassenheim.

Uit een in opdracht van de gemeente gehouden onderzoek blijkt dat veel parkeerplaatsen bij het station niet worden ingenomen door forensen die met de trein of bus reizen, maar door langparkeerders en carpoolers. Met name vakantiegangers die met de trein naar Schiphol reizen willen hun auto nog weleens voor langere tijd gratis bij het station parkeren. Daardoor is er soms geen plek meer voor forensen, voor wie de parkeervoorziening eigenlijk is bedoeld. Die wijken daardoor soms uit naar omliggende terreinen en straten nabij het station, wat daar weer voor overlast zorgt.

Het bureau dat het onderzoek heeft gehouden geeft nu de aanbeveling om betaald parkeren in te voeren bij het station, maar wel met een zogenaamd nultarief voor gebruikers van het openbaar vervoer. Hun parkeerkaartje zou dan gekoppeld worden aan een OV-kaart of een andere OV-bewijs. Zij zouden dan niet hoeven te betalen voor het parkeren, terwijl anderen daarvoor wel de rekening gepresenteerd krijgen. Dat zal het aantal langparkeerders terugbrengen, zo verwacht het onderzoeksbureau.

Overigens willen bewoners van de nabij het station gelegen wijk Wasbeek dat er in hun wijk dan een blauwe zone komt, waarvoor alleen de bewoners een ontheffing kunnen krijgen. Zij zijn bang dat de overlast van langparkeerders anders verschuift naar hun woonwijk.

9 REACTIES

  1. Uitstekend plan, maar vakantiegangers pakken nu ook de trein en hebben dus een kaartje. Wellicht beter om de eerste 24 uur gratis te maken en daarna betalen.

    • Dat hier een heel onderzoek naar gedaan is?! Iedereen weet dat de meeste parkeerplaatsen bezet worden door vakantiegangers! Systeem zoals in Nieuw-Vennep denk ik de beste oplossing. Want vakantiegangers hebben ook een Ov-chip kaart. Die oplossing lost het probleem m.i. niet op.

  2. Eerste 24 uur gratis voor de degenen die OV kaart of abonnement hebben (om te voorkomen voor de overlast van de carpoolers) , langer dan 24 uur geparkeerd de volle pond betalen is de beste oplossing en eerlijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in