archieffoto Eline van Egmond

Noordwijk/Noordwijkerhout – Het gebied van betaald parkeren en dus bewonersvergunningen wordt niet uitgebreid. Uit onderzoek blijkt dat er onvoldoende steun is voor betaald parkeren in de wijken Duinpark, De Zuid en omgeving Van Panhuysstraat, Dahliastraat en gedeelte Irisplein. Dat blijkt uit onderzoek onder 642 inwoners, er waren 959 huishoudens benaderd. Op basis van deze respons van 67% nam het college van B & W het besluit om het gebied van betaald parkeren in Noordwijk aan Zee niet verder uit te breiden. Een deel van de inwoners had gevraagd om invoering. De gemeente gaat nog in gesprek hierover met de wijkverenigingen. Er volgen nog onderzoeken in onder meer de wijk Duineveld en mogelijke uitbreiding van de parkeerschijfzone in de dorpskern van Noordwijkerhout.

7 REACTIES

 1. Wat een onzin!!!
  Degene die er tegen zijn, zijn waarschijnlijk de mensen met een eigen oprit! Lekker denken ik heb een oprit en een plekje dus de rest kan lekker stikken!

  Het is nu al niet te doen in de wijk met dit weer! Laat staan straks in de vakantie!!!

  Belachelijk!!

  • Wat een ozin!…domme aannames en stemmingsmakerij. Noordwijk profileert zich als gastvrije gemeente. Invoering zou het probleem alleen maar verplaatsen en iedereen op kosten jagen. Dit alles is te wijten aan het alsmaar falende parkeerbeleid van onze gemeente.
   Ik woon hier nu 23 jaar…tja, het wordt drukker…iedereen rijdt auto. Maar ook zeker voor onze omliggende, gefuseerde gemeentes, moeten wij wel de mogelijkheid bieden om naar strand te gaan. Wij wonen hier, godzijdank…naast de duinen en vlak aan strand…prijs je gelukkig en laat je medemens hier ook van genieten. Denk na…leven en laten leven.

 2. We hebben allemaal wegenbelasting betaald, dus de parkeerplaatsen zijn
  van alle Nederlanders en niet alleen van de bewoners van een wijk.
  Als er overal parkeervergunningen worden ingevoerd kunnen we nergens
  meer naar toe omdat we dan nergens meer mogen parkeren.
  Het is al schandalig dat je moet betalen om te parkeren.

  • We betalen inderdaad allemaal wegenbelasting. Dus is het als bewoner van een van deze wijken wel fijn om dan een plekje te hebben. Maar omdat dagjes mensen enz geen zin hebben om te betalen, komen ze in die wijken staan. En hebben de bewoners dus geen plek. Dat is pas schandalig!

   • Voor hoeveel dagen in het jaar dan? Ik woon nu 23 jaar in het Duinpark en vind het wel mee vallen. Gun een ander ook wat!
    Ik woonde vroeger in de Beatrixstraat…tja…ook problemen en er gewoon op anticiperen.
    Spijtig hoe intolerant we zijn geworden!

 3. Wanneer wordt het Kloosterplein en het Verkadeplein eindelijk “vrij parkeren”??
  De parkeerdruk rondom deze pleinen in de kern van Noordwijk Binnen is al tijden te hoog.

 4. Geld geld dat telt in Noordwijk de Noordwijkers in de zomer naar het Beuk terrein want ze hebben hier liever buitenlanders en de eigen bewoners kunnen stikken en met deze wethouder die zegt dat je bij sociale woningen geen parkeer plaats nodig heb .Je kan je auto ook kwijt aan het west einde daar hebben ze bij die villa’s twee plaatsen op de op rit en langs de straat nog eens 3 parkeer plaatsen van de gemeente gehad per villa .En in het dorp kan je je auto niet kwijt .Er staan in Calorama meer auto’s dan aan het west einde of de zuid .Die mensen gaan ook met de auto naar hun werk mnr Ter Hark .Als je echt wil dat je mensen wilt kwetsen moet zulke uitspraken doen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in