Foto: Meerlanden

Noordwijk – Vanaf 1 januari 2022 moeten de inwoners van Noordwijk betalen om het grofvuil op te laten halen. De Meerlanden gaat vanaf die datum de afvalinzameling regelen.

In een brief van de gemeente wordt duidelijk dat er een aantal zaken veranderen rondom het ophalen van grofvuil. De dagen waarop de Meerlanden het grofvuil kan ophalen blijven hetzelfde, maar er worden nu dus kosten aan verbonden. Hoe hoog deze kosten zijn wordt bekend tijdens een raadsvergadering op 21 december.

Alle inwoners van Noordwijk ontvangen voor 1 januari 2022 een milieupas. De pas geeft toegang tot de milieustraat in Katwijk en Noordwijkerhout.

17 REACTIES

  • Goedendag meneer Heus, wij met zijn allen maar ik loop er regelmatig langs en meld dit ook regelmatig via Fixi en dat werkt wel.

 1. Je kan je grofvuil ook zelf wegbrengen naar de twee milieustraten. Een in Katwijk en een in Noordwijkerhout. Of als het nog bruikbaar is een kringloopwinkel bellen. Die halen het meestal wel op.

 2. Door de inflatie is iets gratis laten doen op een dag onbetaalbaar geworden. Op het eind houdt het op. Ook iets gratis doen voor een ander wordt haast onmogelijk. Zo niet, dan mogen overige belastingen wel omlaag.

 3. Laat ik vooropstellen dat ik het ook zeer oneens ben met het moeten betalen voor het ophalen van grofvuil. Hier wordt al genoeg belasting voor betaald! Maar en dat is mijn vraag waarom is de gemeente overgestapt naar Meerlanden? Wat is de reden daarvoor, goedkoper contract of de fusie? Dit mag wel duidelijk gemaakt worden. De gemeentelijke bestuurders leven financieel naast de werkelijkheid om dit soort belastende maatregelen te treffen in deze onzekere tijden. Omhoog schietende energie tarieven , boodschappen, verzekeringen, inflatie van boven de 5% enz. enz. Daarom ben ik blij dat Lijst Salman hier vragen over gaat stellen in de commissie vergadering van 9 dec. Ben benieuwd hoe de andere Raadsleden hierop gaan reageren. Dat is dan makkelijk voor de raadsverkiezingen van volgend jaar!! O ja nog even dit, klopt het dat bij Meerlanden de vraag leeft om in de toekomst je grofvuil naar de Haarlemmermeer moet brengen. Misschien kan deze vraag ook meegenomen worden door Lijst Salman.

 4. Wat een gekreun en gesteun weer. In veel gemeenten moet je betalen voor grofvuil ophalen. Stel dat het toch gratis was in Noordwijkerhout, de Zilk en Noordwijk, denk dat de afvalstoffenheffing dan behoorlijk opgeschroefd zou worden.

 5. Ik vind het heel redelijk dat we niet met zijn allen via de algemene afvalstoffenheffing betalen voor het laten ophalen van afval. Heel veel mensen maken daar helemaal geen gebruik van. Daar betaal je wel aan mee.

 6. De meesten hebben ze nog waarom niet de zwarte bakjes voor papier glas plastic ? De grootste stommiteit is geweest om afvalloont op te heffen . Maar daar zal wel een reden voorgeweest zijn (financieel)

 7. Ben benieuwd over welk bedrag we per m we eigenlijk praten. 21 dec is dit blijkbaar beslist in de raad en nu, de 24e nog niets gelezen hierover. Zal ongetwijfeld “doorgetild” worden naar begin volgend jaar. Dan pas is er eigenlijk een serieuze reactie mogelijk, vooral voor de vraag om het bedrag waar de afvalstoffen belasting voor iedereen omlaag kan..

 8. nog meer grof vuil langs de kant van de weg in 2022
  ik hou me hard vast ben z ambasedeur wijk calorama
  en afval scheiden en ieder jaar meer betalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in