Foto archief Bo

Teylingen – De nieuwe bewaakte fietsenstalling die op station Sassenheim moet komen zal pas gerealiseerd kunnen worden ergens tussen 1 april en het einde van 2022. Dat laat wethouder Marlies Volten weten aan de gemeenteraad van Teylingen.

Al in 2017 heeft de Teylingse gemeenteraad besloten dat er een bewaakte fietsenstalling moet komen op het station in Sassenheim. Aanleiding was het aantal fietsendiefstallen op het station. De realisatie van de fietsenstalling liet echter op zich wachten, onder meer omdat er nog geen overeenstemming met ProRail kon worden bereikt. In de afgelopen maanden is deze overeenstemming echter alsnog bereikt.

Het college van burgemeester en wethouders wil nu een pilot opstarten waarbij Biesieklette gedurende anderhalf tot twee jaar de fietsenstalling gaat beheren. Biesieklette is een organisatie die op verschillende stations fietsenstallingen beheert met de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens de pilot zal worden samengewerkt met Provalu, de voormalige MareGroep, die daarvoor de benodigde bemensing zal leveren. Het is in principe de bedoeling dat Provalu het beheer van de fietsenstalling na de pilotperiode van maximaal twee jaar zal overnemen. Dan zal de sociale werkvoorziening de nodige ervaring met het beheer hebben kunnen opdoen.

Naast de aanwezigheid van Provalu-medewerkers in de bewaakte fietsenstalling, zal de stalling ook worden voorzien van bewakingscamera’s. Bij melding van diefstal worden de beelden van de camera’s overgedragen aan de politie. Daarnaast komt er een beheerdersunit. Omdat de levering en bouw daarvan zeker zo’n twintig weken duurt kan de fietsenstalling pas in de periode van 1 april tot eind 2022 in gebruik worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in