Noordwijkerhout – Zegt u wel eens tegen uzelf: “Ik moet nodig eens wat aan beweging gaan doen”, maar komt het er niet van? Of weet u niet wat u dan moet gaan doen? U bent te druk, te moe of u heeft geen zin om alleen te gaan.
Juist als u van bewegen een gewoonte maakt en het regelmatig doet, zal uw fitheid, uw functioneren en uw levenskwaliteit verbeteren. Bewegen geeft een lekker gevoel én bewegen is effectief gebleken tegen het voorkomen van valongevallen.

De docenten zorgen ervoor dat u in uw eigen tempo beweegt en niet meer dan u aankan. U hoeft niet in sportkleding te komen. Zolang u zich maar prettig voelt in wat u aan heeft (alleen graag schoenen met platte zolen). Vaak vinden de oefeningen op muziek plaats en er wordt met veel verschillende materialen gewerkt.

Er zijn verschillende beweeggroepen voor man en vrouw. Voor de zeer fitte senioren is er een actieve groep bestaande uit conditie/aerobic oefeningen en voor de actieve ouderen is er een loop- en/of zitgroep. Ook is er een groep voor mensen die vanwege lichamelijke beperkingen of andere problemen niet (meer) met de loopgroep kunnen meedoen en dus zittend op een stoel allerlei oefeningen en spelvormen krijgen aangeboden. Dat lijkt eenvoudig, maar kom maar eens meedoen en ervaar wat u niet allemaal vanaf een stoel kunt doen!

Er is keuze uit de volgende lesuren:
• Locatie Maasgaarde:

  • maandag van 9.00 – 9.50 uur (loopgroep,  oefeningen op de grond)
  • donderdag van 9.00 – 9.45 uur (loop en zit groep oefeningen op en om de stoel)

• Locatie Puyckendam:

  • dinsdag 9.15 – 10.00 uur (loop en zitgroep oefeningen op en om de stoel)
  • dinsdag 10.15-11.00 uur (zit groep oefeningen op de stoel en spelvormen)
  • dinsdag 11.15-12.00 uur (actieve beweeggroep, oefeningen op de grond)
  • vrijdag 9.30 – 10.15 uur (loop en zitgroep)

Wat deelnemen u oplevert? Gezondheidswinst en conditieverbetering! Want u werkt aan uw uithoudingsvermogen, lenigheid, coördinatievermogen, spierkracht en evenwichtsgevoel. Voldoende bewegen heeft een gunstig effect uw longen, hart en bloedvaten (bloeddruk) en spieren. U gaat zich beslist fitter voelen. 
Wat het u nog meer oplevert? Een klein uurtje actief zijn in een ongedwongen, gezellige sfeer en nieuwe mensen ontmoeten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Topaz Munnekeweij, Eveline Anthonissen 06-30572591

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in