Beeld: KvdK architecten

Noordwijk – Bewoners van de Binnenweg en het Jan Kroonsplein maken zich zorgen over de invulling van het plein en omgeving. Dat bleek dinsdag tijdens een zogenoemde ronde-tafel-bijeenkomst van de gemeente. Het ontwikkelingsplan is in de maak. Zodra supermarkt Vomar verhuisd is naar de Maarten Kruytstraat moeten er onder meer winkels, een hotel en een parkeergarage komen. Bewoners van de Binnenweg vrezen dat ze straks tegen een grote muur aan kijken, terwijl hun straat al smal is. Ook de bouwwerkzaamheden zouden schade kunnen veroorzaken. Een bewoner van het Jan Kroonsplein uitte klachten over de schaal, het verkeer en hoe de bewoners er bij betrokken worden. Hij stelde de vraag: voor wie doen we dit eigenlijk? De plannen komen op een later moment terug op de politieke agenda.

5 REACTIES

 1. Die bewoner van het Jan Kroonsplein sprak namens de actiegroep Tegengeluid aan Zee die bestaat uit 40 bewoners van de Parallelboulevard, de Hoofdstraat, de Binnenweg en het Jan Kroonsplein!

 2. De doorberekende varianten zoals die ook in de stukken van de vergadering waren opgenomen, maar niet aan de gemeenteraad of op de bewonersavond getoond werden met mooie plaatjes en tekeningen..
  • Een variant zonder het hotel (en zonder functies op de begane grond) waarbij de
  gemeentelijke parkeerplaatsen gehandhaafd blijven. De parkeergarage wordt wel
  doorgetrokken tot de Parallel Boulevard. Het extra tekort zou € 6 miljoen bedragen.
  Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat de parkeerbehoefte afneemt met ca. 45
  parkeerplaatsen.
  • Een tweede variant bestaat uit het enkel de bestaande parkeerplaatsen opknappen en de
  bestaande Vomar renoveren tot detailhandel. Dit zou een extra tekort van € 2,7 miljoen
  betekenen. Maar ook in deze variant is de parkeerbalans positiever.

 3. Deze bewoners die nadat ze bestookt met bommen zijn hierna nogeens voorgoed in de schaduw worden gezet. Het is ook nergens aangenaam wonen met zulke hoogbouwdrift.

 4. Als dit de toekomst van Noordwijk is De volgende keer op iets anders stemmen .ze drammen er alles door heen .Het is toch geen gezicht zulke hoog bouw op zo’n stukje grond .Je zou daar een mooi hofje kunnen neer zetten hebben de gewone mensen er ook nog wat aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in