Bewoners tegen aanlegsteiger voor boodschappen

Warmond – Bewoners van de woonwijk bij de Straat ter Leede in Warmond zien niets in een voorstel om bij hun wijk in de Leede een aanlegsteiger voor boten te realiseren.

Enkele winkeliers in de Dorpsstraat hebben het idee geopperd om het voor botenbezitters mogelijk te maken daar aan te leggen om boodschappen te doen in het dorp. Hun voorstel wordt meegenomen in de Centrumvisie die momenteel in opdracht van de gemeente Teylingen voor Warmond wordt opgesteld. Aan het einde van de Straat ter Leede zou volgens de winkeliers ruimte zijn voor een steiger, maar omwonenden zien niets in het idee. Zij wijzen er op dat met de komst van een steiger het huidige vrije uitzicht over de Leede dreigt te verdwijnen, terwijl veel bewoners en andere Warmonders dit juist op prijs stellen. Daarnaast is de parkeerdruk in de wijk al erg groot en vreest men voor overlast van hangjeugd wanneer de steiger er eenmaal ligt. De bewoners vinden dat boten beter kunnen aanmeren bij de Gemeentehaven en Koudenhoorn, omdat dit ook dichter bij de supermarkt in het dorp is.

De gemeente Teylingen is momenteel in gesprek met verschillende belanghebbenden voor het opstellen van de Centrumvisie. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad de visie aan het eind van het jaar officieel gaat vaststellen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in