Noordwijk – Inwoners van Noordwijk-Binnen, die in een betaald parkeren-gebied wonen, kunnen geen ‘Bewonersvergunning parkeren’ kopen.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten, naar aanleiding van vragen door PUUR. Deze politieke partij wijst er op, dat de betreffende inwoners nu alleen een inwonersvergunning kunnen kopen, waardoor ze hun auto iedere drie uur op een andere plek neer moeten zetten.

Maar het college laat weten, dat aan het Kloosterplein en de Raadhuisstraat, waar de betaald parkerenzone is, ‘nagenoeg geen directe woningen’ staan. Ook kunnen inwoners volgens het college een parkeerabonnement nemen in de Dirk-parkeergarage.

2 REACTIES

  1. Geen directe woningen en al die flats dan in de rRaadhuis straat tellen die niet mee. Komen jullie uit een ei of zo of kunnen jullie niet tellen .We hebben niet allemaal een plek in de garage van Dirk van de broek maar de Burgemeester wel de rest kan de pot op .weet je wat dat kost per maand 125 eurlaten daar de amtenaren van het gemeentehuis hun auto maar inzetten kunnen wij ook onze auto kwijt .Dus zo denken jullie over de bewoners van Noordwijk wat een boeven .

  2. Dit is weer een bijzondere wending in de voortdurende discussie over parkeerproblematiek in Noordwijk (Binnen). Met deze beslissing wordt de druk op de al schaarse hoeveelheid parkeerplaatsen rondom het betaald parkeren gebied niet verlaagd. Heeft de gemeente al eens gekeken naar de optie om een goed begin te maken met investeren in parkeren? Kloosterplein, Verkadeplein en Lindenplein vrijgeven voor iedereen (onbetaald parkeren/geen blauwe zone) en zelf een abonnement nemen op de Dirk garage en hier alle ambtenaren en bezoekers verplicht en vergoed te laten parkeren? Met het vrijkomen van de parkeerplaatsen direct bij het gemeentehuis kan iets van de druk aan de Heilige Geestweg/Wilhelminastraat e.o. worden verlicht. De bewoners van de Raadhuisstraat kunnen (juist wél) een bewonersvergunning aanschaffen.
    Met deze eenvoudige en snel toe te passen veranderingen wordt de parkeerdruk in ieder geval niet verder verhoogd. In de tussentijd moet worden gekeken naar extra langetermijnmaatregelen zoals bijv. ondergrondse mogelijkheden bij Kloosterplein en (bouw)locatie hoek Raadhuisstraat/Bronckhorststraat. Het is maar een idee….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in