Bibi in de raadzaal.

Hillegom – Met maar liefst 750 handtekeningen van Hillegommers die haar petitie steunen, kwam Bibi Boterbloem afgelopen donderdag naar de raadszaal van Hillegom. Het doel van de negenjarige Bibi? Een nieuwe pumptrackbaan in het dorp.

Een pumptrack is een combinatie tussen een BMX-baan en een skatepark. Je kunt er met van alles op: een skateboard, skeelers, een BMX-fiets en een step, vertelt Boterbloem. De speelpleintjes in haar buurt zijn nu eigenlijk niet geschikt voor kinderen van haar leeftijd, dus ziet zij een pumptrackbaan als de ideale oplossing. Met haar petitie haalde Bibi 329 handtekeningen op papier op en ontving van 421 ondertekenaars online support. Maar dat is niet het enige, want naast alle handtekeningen haalde Bibi ook nog eens €1050,00 aan sponsorgeld op en heeft ze contact gelegd met de directeur van stichting Jantje Beton.

Later die avond kwam een motie van CDA, VVD en GroenLinks voor een pumptrackbaan in Hillegom aan bod. Wethouder Dijkshoorn geeft aan dat er onderzoek gedaan gaat worden naar de opties voor een pumptrackbaan en welke kosten hieraan verbonden zijn. Ook zullen de kinderen in dit proces worden meegenomen en wordt er ook gekeken naar andere opties in plaats van een pumptrackbaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in